Підтримати нас

Підозрюються в колабораціонізмі три співробітники окупаційного департаменту охорони здоров’я Херсонщини

Vgoru
Автор статті
22 липня 2023 07:00
515
Поширити:

Служба безпеки України 20 липня повідомила про підозру в колабораційній діяльності трьом співробітникам окупаційного департаменту охорони здоров’я Херсонської області – Олександру Степанову, Тетяні Зубченко і Тетяні Поліщук. Вони можуть сісти за грати на строк від п’яти до десяти років кожен.

Відповідні документи опублікували на сайті Офісу Генпрокурора.

Слідчі встановили, що 43-річний Олександр Степанов з Херсона влітку 2022 року добровільно погодився працювати на загарбників на посаді начальника управління організації медичної допомоги, медицини катастроф, освіти та науки окупаційного департаменту охорони здоров’я Херсонської області. На початку осені 2022 року він став заступником так званого міністра охорони здоров’я Херсонської області.

Олександр Степанов

39-річна Тетяна Поліщук з селища Нова Водолага Харківської області на початку літа 2022 року очолила загальний відділ у тому ж окупаційному департаменті Херсонщини.

А 47-річна Тетяна Зубченко з Херсона на початку літа 2022 року стала начальницею відділу – головною бухгалтеркою відділу бухгалтерського обліку управління фінансово-економічної діяльності та бухгалтерського обліку окупаційного департаменту охорони здоров’я Херсонщини.

Нагадаємо, ДБР 20 липня повідомило про підозру в колабораційній діяльності 50-річному Володимиру Полякову, мешканцю Херсона, колишньому працівнику поліції охорони Херсонщини. Він добровільно перейшов на бік окупантів і працював на них в окупаційній поліції. Йому загрожує від 12 до 15 років позбавлення волі.

Судитимуть трьох мешканців Олешок на Херсонщині за колабораціонізм. Вони працевлаштувалися до окупаційного «Олешківського районного відділу поліції» й займаються терором місцевого населення. Усім трьом загрожує до 15 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ