Підтримати нас

Повідомлено про підозру експоліціянту Полякову, який пішов на співпрацю з окупантами

Vgoru
21 липня 2023 16:09
781
Поширити:

Державне бюро розслідувань 20 липня повідомило про підозру в колабораційній діяльності 50-річному Володимиру Полякову, мешканцю Херсона, колишньому працівнику поліції охорони Херсонщини. Він добровільно перейшов на бік окупантів і працював на них в окупаційній поліції. Йому загрожує від 12 до 15 років позбавлення волі.

Володимир Поляков. Фото: Миротворець

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

За даними слідства, Володимир Поляков до повномасштабного вторгнення Росії був призначений на посаду охоронця взводу №2 охорони об'єктів та публічної безпеки батальйону Управління поліції охорони в Херсонській області.  Він після окупації Херсонщини не виконав наказ керівництва щодо виїзду на підконтрольну Україні територію та пішов на співпрацю з ворогом.

Як зазначається, з 17 травня 2022 року він був призначений на посаду “т. в. о. інспектора роти охорони об'єктів управління державної служби охорони при головному управлінні МВС Херсонської області” та отримав спеціальне звання молодшого сержанта поліції.

“До моменту звільнення, 30 червня 2022 року, Поляков В. В. виконував свої службові обов'язки, регулярно відвідував робочі зміни та здійснював охорону визначених об'єктів, чим сприяв встановленню на тимчасово окупованій території м. Херсона діяльності окупаційного правоохоронного органу”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, прокурори затвердили та скерували до суду обвинувальні акти щодо трьох мешканців Херсонщини за фактом колабораційної діяльності.

Ексдиректорку ліцею в Микільському Оксану Кривенкову засуджено до трьох років позбавлення волі.

Підтримати нас можна тут https://base.monobank.ua/
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ