Підтримати нас

Ексдиректорку ліцею в Микільському Оксану Кривенкову засуджено до трьох років позбавлення волі

Автор статті
19 липня 2023 17:10
3,449
Поширити:

Колишню директорку ліцею в селі Микільське Дар’ївської громади Херсонської області Оксану Кривенкову засуджено до трьох років позбавлення волі та на 15 років заборонено обіймати посади в закладах освіти незалежно від типів та форм власності.

Як уже писала “Вгору”, до війни Оксана Кривенкова була директоркою Микільського ліцею та викладала там російську мову й іноземну літературу.

А під час окупації перейшла на бік ворога – очолила окупаційну “державну бюджетну освітню установу Херсонської області “Микільська школа” Білозерського муніципального округу”.

На цій посаді жінка набирала вчителів, змушувала їх їхати до Євпаторії на курси в Інститут безперервної освіти Російської Федерації, а також приймала від батьків заяви про навчання дітей. Планувала, що до школи будуть їздити учні й з інших населених пунктів. Адже в Дар’ївській громаді вісім шкіл і тільки одна погодилася співпрацювати з ворогом – Микільська.

Оксана Кривенкова втікла з села разом з окупантами. Але залишила в кабінеті особисті посвідчення про підвищення кваліфікації за російськими стандартами; зошит з записами про “засвоєні теми”; та так званий “акт приймання-передачі коштів” – про отримання 390 тисяч рублів від “Міністерства освіти й науки Херсонської області”.

Івано-Франківський міський суд 17 липня 2023 року визнав Оксану Кривенкову винною в злочині, передбаченому частиною 3 статті 111-1 Кримінального кодексу України (Колабораційна діяльність). 

Суд призначив максимальне покарання: три роки позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій, у закладах освіти незалежно від типів та форм власності строком на 15 років. Строк відбуття покарання обвинуваченій рахуватиметься з моменту її затримання.

Також у Херсонському міському суді починається розгляд справи трьох колаборантів із Херсонської обласної інфекційної лікарні: Сергія Панкратова, Михайла Набатова та Ганни Набатової.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ