Підтримати нас

У справі колаборантки з Генічеська Галини Воронової призначили підготовче судове засідання

Автор статті
31 липня 2023 12:37
1,538
Поширити:

Підготовче судове засідання Херсонського міського суду з розгляду кримінального провадження щодо Галини Воронової, яка очолює окупаційне “управління Пенсійного фонду в Генічеському муніципальному окрузі”, призначено на 1 серпня 2023 року. Їй загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Уроджениця села Старий Колутон Калінінського району Целіноградської області Казахської РСР, громадянка України Галина Воронова зареєстрована та проживає в Генічеську. За повідомленням телеграм-каналу “Генічеськ ua”, раніше очолювала місцеве відділення казначейської служби України.

Під час окупації, як встановило слідство, добровільно перейшла на бік ворога та погодилася на окупаційну посаду “начальника управління Пенсійного фонду в Генічеському районі (сервісний центр) Пенсійного фонду Херсонської області”. Після втечі росіян із правого берега Херсонщини структуру перейменували на “управління Пенсійного фонду у Генічеському муніципальному окрузі (сервісний центр)”. 

Галина Воронова залишилася та поки залишається його керівницею.

Як уже повідомлялося, зрадниця наймала персонал, призначала працівників на посади. Зараз вона забезпечує незаконно створений орган фінансово, оформлює матеріальну допомогу та інші виплати місцевим мешканцям у рублях.

Журналісти Медіаплатформи “Вгору” також з’ясували, що Галина Воронова наразі є кандидаткою в депутати Генічеського району від “Єдиної Росії” – керівної політичної партії РФ.

Нагадаємо, 25 липня повідомили про підозру в державній зраді депутату Генічеської міської ради від «ОПЗЖ» Богдану Казнавецькому. Йому загрожує позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. До 24 лютого 2022 року Казнавецький займався організацією культурних заходів, був ведучим різних дитячих свят. У місті Генічеськ Казнавецький відомий як артист-аніматор.

Знайомтеся також із подробицями справи про депортацію херсонських ув’язнених. За інформацією слідства, її організатор, колишній начальник Північної виправної колонії №90 Євген Соболєв, переховується в Генічеську.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ