Підтримати нас

Повідомили про підозру жительці Великої Кардашинки на Херсонщині, яка допомагала проводити незаконний референдум

27 серпня 2024 19:11
264
Поширити:
Марія Яковлева. Фото: База зрадників Херсона

Правоохоронці заочно повідомили про підозру в колабораціонізмі жительці Херсонщини 52-річній Марії Яковлевій.

Про це йдеться в тексті підозри. 

За даними слідства, у вересні 2022 року Яковлева допомагала організовувати та проводити незаконний референдум щодо виходу Херсонської області зі складу України та приєднання до РФ в окупованому селі Велика Кардашинка Скадовського району.

Жінка агітувала місцевих жителів голосувати та видавала їм “бюлетені”, стверджують правоохоронці. 

Марія Яковлева народилася в Голій Пристані, зареєстрована в селі Велика Кардашинка. За даними “База зрадників Херсона”, до повномасштабного вторгнення вона працювала у сільській раді. Також була заступницею окупаційної голови сільської адміністрації села Кардашинка Вікторії Целорунго.

  • З 23 по 27 вересня 2022 року під час захоплення Херсонської області окупаційна влада провела незаконний референдум щодо виходу зі складу України та приєднання до Росії. Але окупаційні виборчі дільниці були пусті, а представники нелегітимних комісій у супроводі російських військових обходили будинки місцевих жителів. Окрім цього окупаційні війська викрадали людей.
  • На засіданні Ради безпеки ООН засудили дії РФ і назвали цей референдум незаконним.
  • Уряд Великої Британії запровадив санкції проти Росії за псевдовибори на окупованих територіях України. Зокрема, під обмеження потрапили окупаційний голова Херсонської адміністрації Андрій Алексеєнко, а також голова незаконної виборчої комісії в Херсонській області Марина Захарова.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів