Підтримати нас

Повідомили про підозру в колабораціонізмі депутату Бехтерської сільської ради на Херсонщині

05 травня 2024 16:38
279
Поширити:
Фото: Центр журналістських розслідувань

Херсонська обласна прокуратура повідомила про підозру в колабораціонізмі депутату VIII скликання Бехтерської сільської ради Скадовського району Херсонської області Владиславу Нікітенку, уродженцю Запоріжжя. 

Текст підозри опублікований на сайті Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, окупаційна влада створила незаконну Військово-цивільну адміністрацію Бехтерської сільської територіальної громади.

15 червня 2022 року Нікітенко обійняв посаду “заступника голови” в незаконній адміністрації, що пов'язана з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій.
 
На своїй посаді чоловік агітував місцевих жителів підтримувати окупаційну владу, займався працевлаштуванням людей до нелегітимної адміністрації.

Йому загрожує ув'язнення від 10 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

  • Слідчі Тернопільського управління СБУ повідомили про підозру в колабораціонізмі ексдепутату Каховської міської ради від забороненої проросійської політичної партії «Опозиційний блок» Івану Короткому. Він обійняв посаду в незаконно створеному ГУ міністерства внутрішніх справ РФ у Херсонській області.
  • Судитимуть депутата Новокаховської міськради за колабораціонізм. Він обійняв посаду незаконного головного спеціаліста відділу взаємодії із засобами масової інформації в окупаційному Міністерстві сільського господарства та рибальства Херсонської області. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ