Підтримати нас

Повернемо Україну до Європи

Автор статті
14 липня 2016 12:15
569
Поширити:

Юлія Тимошенко: “Боротьба ініціативних груп за справедливі тарифи і збереження сіл буде результативною”.

У понеділок, 11 липня, Херсонщину відвідала лідер Всеукраїнського об’єднання “Батьківщина” Юлія Тимошенко.

На прес­конференцію до представників ЗМІ Юлія Володимирівна прибула одразу після зустрічі з мешканцями села Станіслав разом з керівником обласної парторганізації “Батьківщини” Юрієм Одарченком.

Лідер партії одразу зазначила, що люди обурені ситуацією в країні, до якої довів Президент Порошенко: зростання цін, підняття тарифів на комунальні послуги, низькі пенсії та зарплати – це ще не всі проблеми, на які селяни скаржилися лідеру Всеукраїнського об’єднання “Батьківщина” Юлії Тимошенко.

Зустріч Юлії Тимошенко та Юрія Одарченка в Станіславі була дуже велелюдною. Люди, доведені владою до відчаю, просили допомогти їм у важкій боротьбі за справедливі тарифи і власні права. Юрій Одарченко, який очолив ініціативні групи мешканців “Проти ліквідації сіл”, зміг ще раз переконатися в тому, наскільки агресивно налаштована громада проти дій Президента Порошенко та його ставленика в області Андрія Путілова. Людей також непокоїли події, що відбуваються в соціальній сфері, вони скаржились на повне ігнорування владою їх потреб та проблем. Довгий час лідер партії Юлія Тимошенко в спілкуванні з людьми обговорювала ряд важливих питань і після спілкування ще раз наголосила, що ситуація в суспільстві вкрай критична й Президент повинен терміново на неї відреагувати.  Мешканців села турбувало те, що під словом “реформи” іде знищення України, а Херсонщина стала справжнім полігоном для соціальних експериментів. Все це відбувається під гарним гаслом децентралізації.

У Херсонській області вона відбувається згідно з Перспективним планом, який запропонував депутатам обласної ради Андрій Путілов. Як зазначив один з присутніх мешканців: “Багато років селам не давали достатньої підтримки та фінансування. Вони почали деградувати та вимирати. Вже зараз з мапи України зникло більше 500 сіл. За красивим словом “децентралізація” приховується примусова ліквідація села. Бо населені пункти позбавлять сільрад, клубів, фельдшерських пунктів, а згодом і шкіл. Мало хто буде возити за 15­30 км дітей до школи по бездоріжжю. А як доставити до лікарні тяжко хвору людину? Першими з таких сіл поїде молодь з дітьми. Бо просто не буде бачити там якихось перспектив”.

На Херсонщині подібне примусове об’єднання громад викликало обурення самих людей. І завдяки зусиллям фракції ВО “Батьківщина” в обласній раді дію Перспективного плану призупинили.

Проаналізуємо декілька варіантів навіщо проводиться подібне об’єднання?

Існує варіант коли з’являться вільні землі, які хочуть прибрати до рук агрохолдинги. У найближчі 2 місяці у Верховній Раді провладні сили збираються “проштовхнути” закон про дозвіл на продаж земель сільськогосподарського призначення. Потім їх за безцінь скуплять агрохолдинги. Вже зараз вони пропонують селянам за гектар максимум $1000. Для порівняння: у Польщі подібний гектар коштує $26 тисяч, на Мальті – $57 тисяч.

Юлія Тимошенко підкреслила, що діяльність політичної партії “Батьківщина” спрямована на допомогу простим людям, у той час як провладна більшість ігнорує проблеми українців.  У цих умовах кандидати в народні депутати від “Батьківщини” – це дуже потужна сила, вони здатні перемогти та продемонструвати, що з владою, яка нечесно бореться на виборах, можна впоратися. Крім того – це буде сигналом для усієї країни, що, якщо не перемагають кандидати від провладної партії, то люди не погоджуються з тією політикою, яка наразі проводиться в країні.

– Наш кандидат Юрій Одарченко в своєму житті завжди підтримував простих людей. Він був ефективним керівником підприємства і показав, як треба працювати. В нашій команді за 10 років він жодного разу не похитнувся. Коли я була у в’язниці, і нашу команду просто розривали на шматки, Юрій Одарченко – один з небагатьох, який не зрадив “Батьківщину” та людей, котрі вірять нашій політичній силі. А це важливо, коли є люди, які не зраджують та можуть робити свою справу професійно, як політичну, так і господарську, – підкреслила лідер Всеукраїнського об’єднання “Батьківщина” Юлія Тимошенко.

У свою чергу керівник Херсонської облпарторганізації “Батьківщина” Юрій Одарченко подякував Юлії Володимирівні за теплі слова в свою адресу та зазначив: “На Херсонщині ми дуже вдячні за той приклад, який Ви (Юлія Тимошенко­ ред.) надаєте нам по боротьбі з монополіями”.

Як людина, яка очолює ініціативні групи мешканців “За встановлення справедливих тарифів та збереження і розвиток села”, сам Юрій Одарченко і партія “Батьківщина” на місцях внесли декілька проектів рішень, які можуть знизити вартість тарифів на водо­ та теплопостачання та приструнити зажерливі монополії Водоканалу, “Теплоенерго” та інших.

– У нас сьогодні не вистачає політичного впливу зруйнувати високі тарифи на місцевому рівні, адже є безкарність, загальна державна політика монополістів. Ми висуваємо прості і аргументовані вимоги зменшити тарифи. Ми чітко запевняємо всіх людей, що ми наведемо порядок з місцевими монополіями, – зазначив керівник місцевої парторганізації “Батьківщина” Юрій Одарченко під час проведення акції “За справедливі тарифи” на Площі Свободи.

Більше тисячі херсонців і мешканців області прийшли на зустріч із лідером ВО “Батьківщина” Юлією Тимошенко. Вона подякувала усім присутнім за підтримку та закликала не припиняти боротьбу за заможну Україну, оскільки окрім примусового об’єднання громад, в Україні назріває ще один соціальний бунт.

– Народ продовжує зубожіти, а тарифи підвищують ледь не щомісяця. Багато родин просто не в змозі сплатити за комунальні послуги. Влада приймає закони, що передбачають відбір майна і житла за борги по ЖКГ. І по Україні такі випадки вже не поодинокі, коли у людей відбирали автомобілі і навіть квартири за несплачені рахунки, – звернулась Юлія Тимошенко до присутніх на акції.

– Я звернулась до суду і подала позови до Прем’єр­міністра Володимира Гройсмана та Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП). Судові засідання вже призначили на 25 та 27 липня,– повідомила Тимошенко. “Батькіщина” буде добиватися, аби усі міські ради підтримали введення мораторію на підвищення тарифів, оскільки це буде сигналом для президента сідати за стіл переговорів і вирішувати це питання.

Найбільше шокують українців отримані рахунки за спожитий газ. І це при тому, що для населення цілком вистачає природного палива українського видобутку. Проаналізувавши розрахунки, з’ясували, що за бухгалтерською звітністю собівартість українського газу $15. Для населення його продають за $485. А все тому, що ще за часів Януковича, багато родовищ передали в приватні руки. Ціну на газ перетворили на ще одне оподаткування населення. У всіх країнах доля податків у ціні на газ від 4 до 13%, в Україні це 52%. Партія “Батьківщина” запропонувала прийняти три закони, які врегулюють це питання. Перший – українці мають споживати газ вітчизняного видобутку. Другий – встановити державним підприємствам галузі такі ж податки, як і приватним. І значно знизити норми споживання для абонентів без лічильників.

Наприкінці зустрічі з херсонцями, Юлія Тимошенко звернулася до людей із проханням обов’язково прийти на вибори 17 липня. Та підтримати того, кого вважають гідним кандидатом. Того, хто зможе допомогти повернути Україну на 180 градусів і почне розбудовувати правову та заможну державу.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ