Підтримати нас

Потреби населення Херсонщини, які постраждали від “великої води”

Vgoru
06 липня 2023 09:09
1,089
Поширити:

З моменту підтоплення Херсонської громади внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС, окрім фондів, які централізовано надають продуктові та гігієнічні набори, активно приєдналися до допомоги майже всі регіони України.

Про це розповіла під час прямого ефіру Медіаплатформи “Вгору” Наталя Шатілова, виконувачка обов'язків голови Дніпровської районної в місті Херсоні організації Товариства Червоного Хреста України.

“Вода вже відійшла й ми розуміємо, що маємо щось робити, аби люди могли проживати в тих будинках, які не зруйновані”, – зазначила пані Наталя.

Наразі Херсонщина бореться з наслідками “великої води”, тому населення потребує допомоги у вигляді будівельних матеріалів, інструментів та інвентарю, за допомогою якого люди можуть очистити свої оселі (лопати, садові тачки, пакети для сміття, робочі рукавиці тощо).

Також не придатні для використання меблі та техніка. Тому потрібні невеликі холодильники для зберігання їжі та ліжка, матраци, подушки, ковдри.

Як наголосила Наталя Шатілова, ніколи не зникає потреба в повербанках, щоби заряджати телефони та мати можливість подзвонити в екстрені служби, або для зв'язку з рідними.

Грошова допомога для мешканців підтоплених регіонів: постраждалі отримають по 11 600 гривень.

Жителі Херсонщини, у яких постраждало майно через затоплення, унаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС, подали 1291 заявку на отримання компенсації через “єВідновлення”.

Скільки будинків на Херсонщині зазнали пошкоджень у результаті війни? Інфографіка.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів