Підтримати нас

"Посадити треба Ярему, Шокіна, Кононенка, Гонтареву, Бойка"

Vgoru
Автор статті
17 травня 2016 10:47
722
Поширити:

— Не маю жодної помсти. Треба так обирати друзів, щоб їх не садити в тюрму, — говорить 51-річний Юрій Луценко у Верховній Раді 12 травня перед обранням його генеральним прокурором.

Так колишній двічі екс-міністр внутрішніх справ коментує фразу Лі Куан Ю — першого прем'єра Сингапуру, одного з творців тамтешнього "економічного дива": "Щоб подолати корупцію, почніть із того, що посадіть трьох своїх друзів. Ви точно знаєте — за що, і вони знають — за що". Лі Куан Ю був при владі 31 рік. Поборов корупцію і хабарництво в країні. Звільнив усю поліцію, ув'язнив кількох міністрів і змусив чиновників доводити свою чесність. Посадив за ґрати найближчого друга, коли того викрили в корупції.

Кого з трьох друзів президента Порошенка мав би посадити Луценко-генпрокурор?

Карл ВОЛОХ, 57 років, бізнесмен, блогер:

— У першу чергу, це колишні прокурори — Ярема і Шокін. Вони провалили все і, впевнений, не задарма. Не притягнули до відповідальності масу великих злодіїв. Не повертали активи. Це — результат корупції. Також Віктора Медведчука (очолював Адміністрацію президента Кучми, кум російського президента Путіна. — ГПУ). Не знаю, чи можна його віднести напряму до президентських друзів. Втім, він досі не сидить, а гріхів за ним — багато. Веде антиукраїнську діяльність.

Дмитро СНЄГИРЬОВ, 43 роки, правозахисник:

— Щоб призначити Луценка генпрокурором, закон ламали через коліно. Це означає, що він не робитиме ніяких реальних змін, а навпаки — оберігатиме команду Порошенка.

Сашко ЛІРНИК, 53 роки, казкар:

— Екс-заступника прокурора Київщини Олександра Корнійця — "діамантового прокурора", якого підозрюють у хабарництві. Це був би реальний приклад, що гроші нічого не вирішують.

Юрія Бойка (голова парламентської фракції "Опозиційний блок". — ГПУ) — купив нафтові вишки за завищеною ціною і подарував їх Росії.

Олександра Єфремова (колишній голова фракції Партії регіонів. — ГПУ), бо організував антимайдан. Це — не друзі Порошенка, але за скоєне мають відповісти.

Володимир БОНДАРЕНКО, 52 роки, політолог:

— Моментом істини для Луценка буде, коли посадить Олеся Довгого (народний депутат. — ГПУ). Той не потрапив би до парламенту, якби не був другом Порошенка. Луценко раніше заявляв, що Довгий брав участь у тотальному розграбуванні Києва за мера Черновецького.

Сергій ДАЦЮК, 51 рік, філософ:

— Хай посадить Порошенка. А ще Олега Гладковського й Ігоря Кононенка. Усі вони замішані в офшорних скандалах. Гладковський (до 2014-го мав прізвище Свинарчук. Працював гендиректором корпорації "Богдан", якою частково володіє Петро Порошенко. — ГПУ) і Кононенко — найближчі до президента.

Андрій ЛОЗОВИЙ, 26 років, народний депутат:

— Ігоря Кононенка, Сергія Березенка (народний депутат від "Блоку Петра Порошенка". — ГПУ) і Валерію Гонтареву. Усі замішані в корупційних схемах.

Роман ШРАЙК, 41 рік, журналіст:

— На Юрієві Бойку висять сотні мільйонів доларів — розпиляних ще за Януковича. Ігоря Кононенка звинувачували в тиску під час призначення на державні посади. Про це говорив Айварас Абромавичус (колишній міністр економіки. — ГПУ). Його відправили у відставку, а Кононенко й далі при владі.

За політичні махінації треба перевірити голову Центр­виборчкому Михайла Охендовського.

Сергій ПОЛІЩУК, 38 років, програміст:

— Валерію Гонтареву — за розвал банківської системи, корупційні афери з рефінансуванням банків, офшорні рахунки.

Віктора Шокіна — за тиск на слідчих у справах "діамантових прокурорів", саботаж антикорупційних справ.

Хатію Деканоідзе — за покривання поліцейського вбивці, який застрелив пасажира авто. Поширення неправдивої інформації, саботаж оновлення поліції.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ