Підтримати нас

«Погана новина для Московської патріархії»: Ватикан визнав Українську помісну церкву

Vgoru
Автор статті
18 грудня 2018 13:04
714
Поширити:

На офіційному порталі Святого Престолу поширили новину про обрання Єпіфанія предстоятелем єдиної церкви в Україні.

Ватикан визнав суб'єктність єдиної Помісної автокефальної православної церкви в Україні і її предстоятеля митрополита Єпіфанія, поширивши на своєму офіційному порталі новину про його обрання, пише голова інформаційного управління Київської патріархії, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря).

"Фактично це знак того, що відповідно до порядку екуменічного діалогу з Православними Церквами в силу канонічного визнання Вселенським Патріархом Варфоломієм Української Церкви і її митрополита – ця Церква набуває для Ватикану суб'єктності", – заявив він на своїй сторінці в Facebook.

Євстратій вважає це болючою новиною для Московської патріархії і "дуже вагомою для католицького і всього християнського світу".

"Хоча відсутність євхаристійної єдності між Католицькою церквою і Православною церквою визначає, що офіційно перша не здійснює будь-якого церковного акту визнання нової автокефалії, фактично поширення цієї офіційної новини є сигналом для всіх, хто ще сумнівається, в тому числі в Помісних Церквах: дипломатія Вселенського патріархату перемогла московські потуги", – додав він.

Архієпископ називає такий крок Ватикану "вагомим аргументом" для тих церков, які ще не визначилися з визнанням автокефалії Української помісної церкви.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ