Підтримати нас

Підрив Каховської ГЕС створить суттєві проблеми для продовольчої безпеки у світі — ООН

Vgoru
Автор статті
14 червня 2023 13:54
413
Поширити:

В Організації Обʼєднаних Націй заявили, що підрив Каховської ГЕС на Херсонщині вплине на глобальну продовольчу безпеку та призведе до зростання цін на продукти.

Про це заявив заступник генерального секретаря ООН із гуманітарних питань Мартін Гріффітс, цитує Reuters.

Через підрив греблі прорвало 18 кубічних кілометрів води. Гріффітс заявив, що вплив на продовольчу безпеку може бути значним.

«Це головний зерновий район країни, він є житницею не тільки для України, а і для всього світу. У нас уже є труднощі з продовольчою безпекою, і я впевнений, що ціни на продукти обовʼязково зростуть. Майже неминуче, що ми зіткнемося з величезними проблемами при збиранні врожаю та при посіві наступного врожаю. І тому ми побачимо величезний вплив на глобальну продовольчу безпеку, ось що станеться», — заявив Гріффітс.

Гріффітс також заявив, що збитки такого масштабу для громадянської інфраструктури повністю суперечать міжнародному гуманітарному праву, включаючи Женевські конвенції.

Нагадаємо, станом на ранок 14 червня середній рівень підтоплення на Херсонщині становить 2 м 13 см. Це на 32 сантиметри менше, ніж учора ввечері, 13 червня. Упродовж минулого дня вода відійшла від близько пів тисячі осель.

Підтопленими залишаються 28 деокупованих населених пунктів. 

З дня теракту росіян на Каховській ГЕС із Херсонської області евакуювали 2 тисячі 779 людей.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ