Підтримати нас

Підприємець з Білозерки Ігор Паламарчук перебуває в полоні з 2022 року – правозахисники

Автор статті
22 грудня 2023 08:50
593
Поширити:

Підприємець зі села Білозерка Ігор Паламарчук перебуває в російському полоні зі серпня 2022 року. Родина викраденого українця так і не отримала офіційного підтвердження про те, де і чому його утримує Росія. Однак є інформація, що чоловік перебуває в СІЗО на території РФ.

Про це повідомляє Медійна ініціатива за права людини.

Як ідеться в повідомленні, після окупації Херсонщини Ігор Паламарчук вирішив евакуювати дружину Любов та дітей за кордон, а сам залишитися вдома в селі Білозерка. 

Уперше росіяни полонили його на початку червня 2022 року. Тоді Ігоря утримували в приміщенні прокуратури в Білозерці, де російські окупанти влаштували катівню, пишуть у Медійній ініціативі за права людини.

“Його майже не годували, лише жбурляли на підлогу хліб. У катівні цілодобово лунали крики – людей підвішували за ноги та били струмом. Ігоря Паламарчука чотири рази вивозили в невідомому напрямку та імітували розстріл”, – ідеться в дописі.

Після цього його все ж відпустили додому. 

16 серпня 2022 року російські окупанти знову увірвалися до будинку чоловіка. Там також була подруга Ігоря Світлана, з якою вони працювали в магазині. Їх забрали обох. За три дні Світлану випустили, а Ігоря – ні, інформують правозахисники. 

“У сюжеті російських ЗМІ про полонених українців дружина Любов Паламарчук бачила змарнілого чоловіка, схожого на Ігоря. Правозахисники також мають свідчення колишнього військовополоненого, який підтвердив, що бачив Паламарчука в одному з СІЗО на території РФ”, – повідомляє Медійна ініціатива за права людини.

У російському полоні досі перебуває й громадянин Іспанії, волонтер із Херсона Маріано Гарсія Калатаюд. Свідки розповідають, що його здоровʼя значно погіршилося. Його точне місце перебування невідоме.

Станом на грудень у російському полоні також перебувають двоє міських голів із Херсонської області. З усієї України їх п’ять.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ