Підтримати нас

Підозру в колабораціонізмі оголосили окупаційній голові Іванівської селищної громади Херсонської області

05 червня 2024 21:52
248
Поширити:
Фото: ЦЖР

Від СБУ заочну підозру в колабораціонізмі отримала 60-річна Ольга Полосухіна, яка 20 жовтня 2023 року обійняла посаду голови окупаційної адміністрації Іванівської селищної громади Генічеського району Херсонщини.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на оприлюднену Офісом генерального прокурора України підозру.

За даними слідства, Полосухіна сформувала незаконний орган влади, знімалась у сюжетах російських пропагандистських ЗМІ та закликала жителів Іванівської громади брати участь у незаконних виборах президента Росії в березні 2024 року.

21 липня 2022 року жінка обійняла посаду голови окупаційної адміністрації незаконної Олександрівської об’єднаної територіальної громади.

“Тоді росіяни “перекроїли” адміністративний устрій Горохівської громади Миколаївської області, “зробили” її центром село Олександрівку і “приєднали” до Херсонщини. Згодом зрадниця втекла з Миколаївської області на тимчасово окуповану лівобережну частину Херсонщини”, – пише ЦЖР.

Раніше Ольга Полосухіна працювала директоркою Олександрівського ясел-садка. У вересні 2022 року на території Миколаївської області вона була однією з головних організаторок проведення незаконного референдуму з “приєднання” Херсонщини до Росії.

Жінці та її підлеглим у червні 2023 року СБУ заочно повідомила про підозру в пособництві державі-агресору і колабораціонізмі. У тексті підозри повідомлялось, що вона “створила злочинну групу з метою допомоги державі-агресору і її збройним формуванням”.

Ользі Полосухіній загрожує від 5 до 10 років ув’язнення.

  • Суворовський районний суд Одеси заочно виніс вирок у колабораціонізмі 42-річному Роману Пашкевичу з Нової Каховки Херсонської області. Він обійняв посаду заступника голови окупаційної військово-цивільної адміністрації Каховського району.

Підтримайте роботу редакції.  Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів