Підтримати нас

Суд заочно виніс вирок заступнику голови окупаційної адміністрації Каховського району на Херсонщині

18 травня 2024 11:51
227
Поширити:
Фото із соц.мереж

Суворовський районний суд Одеси заочно виніс вирок у колабораціонізмі 42-річному Роману Пашкевичу з Нової Каховки Херсонської області. Він обійняв посаду заступника голови окупаційної військово-цивільної адміністрації Каховського району.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань. 

Чоловік навесні 2022 року працював на своїй незаконній посаді під керівництвом Володимира Леонтьєва. Останній незаконний голова окупаційної адміністрації Нової Каховки. Його засудили за порушення законів та звичаїв війни.

Пашкевичу “підпорядковувались” заклади освіти, культури та охорони здоров’я.

17 червня 2022 року він представив незаконну керівницю захопленої центральної міської лікарні Нової Каховки Катерину Грибовську. 

30 червня 2022 року Пашкевич вимагав від начальниці відділу культури Новокаховської міськради Наталії Зарудної, щоб усі підлеглі її установи працювали на окупаційну владу.

Чоловік схиляв місцевих підприємців та керівників підприємств до співпраці з окупаційною владою.

Також він організував видачу платних перепусток для перетину Дніпра через дамбу Каховської ГЕС.

Пашкевича заочно засудили до 7 років ув'язнення із конфіскацією майна. Також йому заборонили працювати в органах влади строком на 15 років.

  • Херсонська обласна прокуратура заочно оголосила підозру у колабораціонізмі ексчиновнику Новокаховської міськради Роману Пашкевичу.
  • До червня 2022 року Роман Пашкевич очолював організаційний відділ Новокаховської міської ради. Він був селищним головою Дніпрян Херсонської області. 

Підтримайте роботу редакції.  Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів