Підтримати нас

Колишнього посадовця Новокаховської міської ради підозрюють у колабораціонізмі

Vgoru
03 листопада 2022 17:07
673
Поширити:

Херсонська обласна прокуратура заочно оголосила підозру колишньому чиновнику Новокаховської міськради роману пашкевичу за фактом колабораційної діяльності.

"За даними слідства, після повномасштабного вторгнення рф в Україну, підозрюваний підтримав окупаційний режим країни-агресора та почав співпрацювати з ворогом. У червні він добровільно обійняв посаду так званого заступника голови окупаційної адміністрації Каховського району", – йдеться у повідомленні.

До обов’язків пашкевича входить загальне керівництво закладами освіти культури, охорони здоров’я, організація діяльності суб’єктів господарювання та інше. Він закликав колишніх колег підпорядкуватися окупаційній владі, призначав однодумців на керівні посади в незаконно створені заклади та організував платну видачу перепусток, за якими можна було перетнути Дніпро через Каховську ГЕС.  

Окрім того, для створення позитивного іміджу окупаційної влади підозрюваний надав інтерв’ю російському ЗМІ, в якому заявив про нібито завершення у Новій Каховці будівництва центру з інтеграційних процесів з рф.

Триває досудове розслідування.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів