Підтримати нас

Під Кабміном протестували проти необгрунтованого підвищення тарифів на газ для населення

11 травня 2016 10:24
219
Поширити:

В середу, 11 травня, під Кабінетом міністрів Україниі відбувся пікет власники житла у м.Києві та Київської міської організації ВО "Батьківщина". Пікетувальники виступили проти необгрунтованого підвищення тарифів на газ для населення, повідомляє INTV.

Голова Київської "Батьківщини" Володимир Бондаренко вважає, що в такому підвищенні зацікавлені передусім олігархи та власники приватних газовидобувних підприємств.

"Коли прем'єр-міністр Володимир Гройсман стверджував, що 50% від ціни на газ компанія Укргазвидобування направлятиме в держбюджет, він "забув", що ці гроші одразу ж підуть на виплату субсидій громадянам. Від того, що гроші ходитимуть по колу, виграють тільки посередники-олігархи, які продають газ населенню і обов'язково "погріють руки" на таких сумнівних операціях", - заявив Бондаренко.

Собівартість газу власного видобутку складає 5-60 доларів США за 1 000 куб.м., сереньорічна на імпортований газ для України цього року складатиме приблизно 140 долларів США за 1 000 куб.м., а населенню його продають за більш, ніж вдвічі вищою ціною.

Нагадаємо, що з 1 травня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман зобов'зяав НАК "Нафтогаз" продавати населенню природний газ за эдиною ціною 6879 грн за 1000 куб.метрів. Таким чином, він майже в два рази підняв ціну для тих, хто отримував газ за пільговою ціною 3600 грн за 1000 куб.метрів. В результаті тарифи на опалення квартир і на гарячу воду зростуть також удвічі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ