Підтримати нас

Переселенці з Херсонщини отримали модульний будиночок у Львівській області

13 липня 2024 07:51
1,018
Поширити:
модульний будинок
Усі фото: ОВА

10 сімей з Херсонської, Донецької та Луганської областей проживають у модульному містечку в Брюховичах на Львівщині.

Про це повідомила Львівська військова адміністрація.

У кожному будинку є спальні кімнати, кухні, санвузли та душові кабінки. На території – паркова зона для відпочинку.

Одна з переселенок є Емма – кримська татарка, яка проживала в Херсоні. Після початку повномасштабної війни, вона разом з мамою та двома неповнолітніми доньками переїхали у Брюховичі. Молодша донька вже ходить в місцеву школу, займається танцями та карате.

Ще одна жителька модульного будиночка Валентина. Її село жінки було затоплене внаслідок підриву російськими окупантами Каховської ГЕС у червні 2023 року. Але жінка встигла виїхати за місяць до цього.

«За 2,5 роки повномасштабної війни Львівщина прихистила дуже багато внутрішньо переміщених осіб. У пікові моменти ми фіксували 600 тисяч евакуйованих. Потяги зі східних та південних областей продовжують прибувати до нашої області”, – додала заступниця начальника Львівської ОВА Христина Замула.
  • У Мінреінтеграції для ВПО зібрали інформацію по областях про допомогу, яку надають недержавні та громадські організації.
  • На Херсонщині після 1 березня 2024 року виплати ВПО автоматично подовжили 7 тисячам 157 переселенцям. Станом на травень 2024 року в Херсонській області було зареєстровано 44 тисячі 88 переселенців.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів