Підтримати нас

Отримав умовне покарання: суд виніс вирок херсонському перевізнику за роботу під час окупації

Вгору
Автор статті
02 лютого 2024 11:59
1,510
Поширити:
Фото: ХМВА

26 січня Херсонський міський суд Херсонської області визнав підприємця винним у веденні господарської діяльності у взаємодії з окупаційною адміністрацією держави-агресора.

Про це пише “Судовий репортер” із посиланням на вирок суду.

Слідством встановлено, що обвинувачений із 2007 року був засновником і одноосібним власником підприємства з надання послуг пасажирських перевезень та транспорту для них.

Згідно з оприлюдненими даними, під час окупації Херсона російська окупаційна адміністрація створила департамент транспорту з громадянином РФ на чолі.

За даними слідства, 15 липня 2022 року в приміщенні держпідприємства “Херсонський облавтодор” відбулася нарада окупаційної влади з місцевими перевізниками.

Підприємців закликали поновити реєстрацію згідно із законодавством РФ і відкрити рахунки в російських банках для сплати податків, в обмін на безперешкодний проїзд маршруток на окупованій території.

Обвинувачений наказав заступнику директора своєї компанії підготувати статутні документи, паспорти та розклади руху маршрутів для окупаційного “Департаменту транспорту Херсонської ВЦА РФ".

Співробітниця компанії підготувала документи, але відмовилася співпрацювати особисто з окупаційною владою Херсонської області. Проте директор підприємства зрештою подав документи до податкової служби РФ.

Надалі автобуси цього перевізника працювали на маршрутах Херсон – Запоріжжя, Херсон – Керч, Гопри – Кардашинка, Рибальче – Олешки, Гопри – Буркути, Гопри – Ковтуни, Олешки – Залізний Порт, Гопри – Нова Збурʼївка, Гопри – Кохани.

Чоловік повністю визнав свою провину і висловив готовність понести покарання. Оскільки раніше він не був судимим, суд узяв до уваги, що обвинувачений протягом 17 років постійно проживає в Херсоні, має позитивні характеристики та не має конфліктів із сусідами.

Його засудили до трьох років увʼязнення, звільнивши від відбуття покарання з іспитовим строком два роки із забороною десять років обіймати посади, повʼязані з господарською діяльністю у сфері пасажирських перевезень.

31 січня підозру в пособництві РФ отримав колишній начальник міжобласної багатопрофільної лікарні при Дар’ївській виправній колонії №10 і ексзаступник начальника ДУ “Територіальне медичне об’єднання МВС України по Херсонській області” Юрій Філімонов.

Також нещодавно визнали винним у колабораціонізмі депутата Генічеської районної ради від партії “ОПЗЖ”, який став окупаційним головою Новотроїцького на Херсонщині у 2022 році.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ