Підтримати нас

Очільник окупаційного “медичного об'єднання МВС” Херсонщини отримав підозру від СБУ

Вгору
Автор статті
02 лютого 2024 11:08
319
Поширити:
Фото: СБУ

31 січня СБУ заочно повідомила підозру жителю Херсона 57-річному Юрію Філімонову в пособництві РФ.

Про це йдеться в тексті підозри СБУ від 31 січня, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Юрій Філімонов – колишній начальник міжобласної багатопрофільної лікарні при Дар’ївській виправній колонії №10 і ексзаступник начальника ДУ “Територіальне медичне об’єднання МВС України по Херсонській області”, повідомляє ЦЖР.

За версією слідства, у червні 2022 року Філімонов добровільно очолив захоплене армією РФ “Територіальне медичне об’єднання МВС України по Херсонській області”.

Він незаконно виготовив кліше (так часто називають: штамп, відбиток, клеймо) гербових печаток держустанови. Зареєстрував установу в окупаційних органах влади та набирав персонал, ідеться в тексті підозри.

Набраним працівникам обвинувачений виплачував зарплату в рублях. За період його керівництва “Територіальне медичне об’єднання МВС України по Херсонській області” надавало медичну допомогу російським військовим.

Чоловіку загрожує від 10 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нещодавно визнали винним у колабораціонізмі депутата Генічеської районної ради від партії “ОПЗЖ”, який став окупаційним головою Новотроїцького на Херсонщині у 2022 році.

Також 34-річній Євгенії Кузьменко заочно повідомили про підозру в пособництві РФ. У жовтні вона стала головою окупованої Новотроїцької громади. Раніше жінка була співробітницею дитсадка.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ