Підтримати нас

Отримати "пакунок малюка" стало простіше

Автор статті
27 грудня 2021 06:31
824
Поширити:

Порядок отримання допомоги спрощено.  Відповідні зміни ухвалили на засіданні Уряду минулого тижня.

Тепер не потрібно надавати довідку з медзакладу про неотримання пакунку. Достатньо копій свідоцтва про народження дитини, паспорта, ідентифікаційного номера та реквізитів картки для отримання виплати.

Також продовжено термін реалізації пілотного проєкту “Монетизація одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” до 31 грудня 2023 року. Тобто ще два роки можна замість речей отримати кошти.

Нагадаємо,“пакунок малюка” – це державна одноразова допомога (матеріальна або грошова), яку отримують батьки новонародженої дитини,  усиновителі чи інші особи, які офіційно опікуються дитиною. 

Пілотний проєкт “Монетизація одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” почався з 1 вересня 2020 р. і мав завершитися 31 грудня 2021 р.

Щоб отримати допомогу, можна звернутися до виконавчого органу сільської, селищної, міської ради, до ЦНАПу за місцем проживання чи перебування. Або відправити заяву з документами поштою до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення райдержадміністрації або місцевого самоврядування. Грошову компенсацію можливо отримати також, скориставшись послугою ЄМалятко.

Доступна допомога і для дітей, народжених на тимчасово окупованій території, якщо хтось із батьків зареєстрований на території, підконтрольній українській владі або має статус внутрішньо переміщених осіб.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ