Підтримати нас

Організовували незаконний референдум: оголосили підозру трьом жителям Херсона

Вгору
Автор статті
06 березня 2024 19:56
229
Поширити:

Прокурори заочно повідомили про підозру в колабораціонізмі трьом жителям Херсона. У вересні 2022 року організовували та проводили незаконний референдум щодо приєднання регіону до РФ.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, один із підозрюваних очолив окупаційну виборчу комісію у Суворівському районі Херсона. Ще двоє обійняли незаконні посади «голови» та «представника» іншої комісії в місті.

Як йдеться в повідомленні, окупаційні голови комісій формували склад та контролювали роботу її членів. Складали списки виборців, підписували робочу документацію, відповідали за збереження бюлетенів. Також облаштовували приміщення незаконних виборчих дільниць та розміщували там агітаційні матеріали. 

Представник окупаційного виборчкому проводив прийоми місцевих жителів, видавав бюлетені, перевіряв виборців. 

  • З 23 по 27 вересня 2022 року під час захоплення Херсонської області окупаційна влада провела незаконний референдум щодо виходу зі складу України та приєднання до Росії. Але окупаційні виборчі дільниці були пусті, а представники нелегітимних комісій у супроводі російських військових обходили будинки місцевих жителів. Окрім цього окупаційні війська викрадали людей. 
  • На засіданні Ради безпеки ООН засудили дії РФ і назвали цей референдум незаконним.
  • Уряд Великої Британії запровадив санкції проти Росії за псевдовибори на окупованих територіях України. Зокрема, під обмеження потрапили окупаційний голова Херсонської адміністрації Андрій Алексеєнко, а також голова незаконної виборчої комісії в Херсонській області Марина Захарова.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ