Підтримати нас

Омелян про арешт чиновника "Укрзалізниці"

14 вересня 2017 05:33
194
Поширити:

Міністр інфраструктури Володимир Омелян прокоментував сьогоднішній арешт чиновника "Укрзалізниці" за вимагання хабара 300 тисяч доларів за призначення на посаду.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це він написав у Фейсбуці.

Омелян зазначив: "Будні УЗ. Просто перший заступник департаменту аудиту і контролю ПАТ УЗ Джакелі Вахтанг затриманий сьогодні просто за спробу просто продати важливу, але не ключову посаду на одній із регіональних залізниць. За 300 000 дол США!

Коли я особисто вимагав від Балчуна пояснень, де він взяв такого персонажа зі стійкою репутацією "краду-з-першого-дня", Войцех гордо відповідав, що це його особистий вибір, пан Вахтанг має чудове резюме і природжений антикорупціонер.
 
Вже тихо звільнений відомий логіст Кушнірчук, про роботу якого на Москву не говорив лише лінивий. Теж особисте протеже Балчуна. Цікаво, може пан Балчун хоча б про кадрові призначення прозвітує перед Кабміном?
 
Що ще продали, за скільки? Чи зробить благодійний внесок на ремонт рухомого складу з рахунків цих "фахівців"?!
 
Але мова не про звільненого Балчуна. Певен, правоохоронні органи знайдуть його і в Польщі. Мова про інше. Поки я рік кричав і наводив факти зловживань, одні тихо мовчали, інші бурчали, треті - не вірили.
 
Реформи 2016-2017 рр. не відбулося. І допоки УЗ не буде повернено в підпорядкування Мінінфраструктури до впровадження повноцінного корпоративного управління - не вірю, щоб щось змінилося на краще. Надто велика спокуса, користуючись відсутністю належного контролю, професійних знань - далі ловити рибку в каламутній воді.
 
Щорічні втрати від корупції на УЗ - мінімум 10-15 млрд гривень. Цього вистачить і на партії, і на особисте збагачення, і на чорний піар проти всіх тих, які раптом вирішать боротися проти зловживань.
 
15 млрд за 2014 рік - це швидкісна залізниця Одеса-Київ. 2,5 години - і Ви на морі.
 
15 млрд за 2015 рік - Київ-Львів-Варшава
 
15 млрд за 2016 рік - Київ - Харків
 
15 млрд за 2017 рік - 25 швидкісних пасажирських потягів Тарпан зі швидкістю 220 км/год.
 
Причому, це забрані кошти в корупціонерів. Це додатковий ресурс! І задоволені громадяни модерної країни.
 
При всіх цих мегапроектах, УЗ би планово оновлювало вантажний рухомий склад, успішно працювало зі світовими компаніями, співробітники отримували б пристойну зарплату.
 
А так маємо вахтангів, войцехів, славіків, альош, бо зна кого.
 
Насправді, вибір між злом і добром дуже простий, поки не погоджуєтеся на напівправду, яка одразу стає напівбрехнею.

Хотів би щиро подякувати співробітникам СБУ за сьогоднішню операцію!"

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ