Підтримати нас

Окупанти планують відкрити на Херсонщині 112 освітніх закладів

Vgoru
31 серпня 2022 11:54
743
Поширити:

Окупаційна влада планує відкрити в області з 1 вересня 91 школу, 17 середніх професійних закладів, 4 вищих навчальних закладів та Херсонську Академію безперервної освіти. Також анонсується робота 62 дитячих садків та 10 позашкільних закладів.

Для порівняння: до війни на території області працювало:

  • 482 закладів середньої освіти;
  • 13 інклюзивно-ресурсних центрів;
  • 482 дошкільних закладів (дитячих садків);
  • 40 середніх професійних закладів (ліцеїв та училищ);
  • 46 позашкільних закладів (будинки/центри творчості тощо);
  • 37 закладів вищої освіти.

Зокрема, в Херсоні намагаються запустити освітній процес на базі 18 закладів середньої освіти та фізико-технічного ліцею.

Планують відкрити по одній школі у Таврійському мікрорайоні міста (на базі школи №27), Острові (ЗОШ № 57), в селищах Антонівка та Комишанах; дві на Житлоселищі; три на Шуменському; чотири у центрі; на ХБК – п’ять.

Для порівняння: до війни лише з бюджету Херсонської громади, утримувалося 59 ЗОШ, гімназій та ліцеїв. Також у місті працювало 76 дитячих садків, наразі анонсується робота 18 з них. Тобто, майже у п’ять разів менше.

Окупанти обіцяють за кожну дитину, яка очно братиме участь в освітньому процесі, платити батькам по 4 тис. рублів (якщо дитина сирота, то 15 тис. рублів її піклувальникам), безкоштовно надавати підручники, підвозити до закладів та годувати. Інакше,  якщо дитина не ходитиме до школи, погрожують штрафувати й навіть позбавляти батьківських прав за невиконання батьківських обов'язків.

Та попри все, колаборанти навіть самі визнають, що дуже мало охочих навчатися та працювати у їх закладах. 

Адже люди не хочуть, щоб їх дітям/онукам “промивали мізки” російською пропагандою. А ще під Херсоном точаться бої, і херсонці впевнені, що окупантам дуже скоро доведеться тікати з української землі.

Про те, як буде організований навчальний процес для херсонських школярів цьогоріч, більше - у програмі “Говори/слухай”.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ