Підтримати нас

Окупанти незаконно утримують у СІЗО Сімферополя жительку Херсона Ірину Горобцову, – «Агентство»

Vgoru
Автор статті
17 грудня 2022 11:27
1,234
Поширити:

Окупанти вже кілька місяців утримують у СІЗО Сімферополя від 50 до 100 українців, яких на тимчасово окупованих територіях захопили російські військові та ФСБ. Про це виданню “Агентство” повідомили три адвокати, які репрезентують інтереси затриманих або знають про такі випадки від інших ув’язнених.

Серед незаконно ув’язнених жителька Херсона Ірина Горобцова. Виданню “Агентство” кримський адвокат Еміль Курбедінов повідомив, що жінка – одна з небагатьох, кому окупанти повідомили про підозру.

“фсб повідомила, що «особа… протидіяла спеціальній військовій операції… після завершення спеціальної військової операції на територіях Луганської, Донецької республік щодо цієї особи буде прийнято рішення в установленому законом порядку», – зазначив Курбедінов.

Водночас, за словами адвоката, від міноборони він отримав відповідь, що Горобцова «у списках осіб, затриманих за протидію спеціальній військовій операції, не значиться». Своєю чергою в міністерстві внутрішніх справ йому відповіли, що жінка перебуває в СІЗО, але щодо неї «протиправних дій не було».

Курбедінов каже, що Горобцовій не пред’явлені обвинувачення, суд не обирав їй запобіжний захід, також окупанти не дозволяють зустрічатися з нею адвокату та родичам.

Нагадаємо, російські військові викрали активістку з власної квартири ще 13 травня. 

Раніше ми повідомляли, що Ірина Горобцова змогла передати з СІЗО листи родичам.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ