Підтримати нас

Окупанти не були готові до наслідків підриву Каховської ГЕС — Генштаб

Vgoru
Автор статті
08 червня 2023 06:28
546
Поширити:

Росіяни не були готові до всіх наслідків підриву греблі Каховської ГЕС, зазнали втрат у живій силі, озброєнні та військовій техніці. 

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

За інформацією Генштабу, у підрозділах 7-ї десантно-штурмової дивізії та 22 армійському корпусі ЗС РФ є травмовані, загиблі та зниклі безвісти. Також, у вказаних підрозділах втрачено декілька польових складів із боєприпасами та провізією, автомобільну та бронетанкову техніку, інше військове майно.

Водночас 6 червня, відбулась масова евакуація цивільного населення з міста Каховка, під час якої люди використовували власний автомобільний транспорт. Разом з цивільним населенням евакуаційними маршрутами скористалися російські окупанти. Під час такого переміщення вони використовували місцевих жителів як живий щит.

На Херсонському напрямку росіяни продовжують оборонятися. Ворог завдав авіаційних ударів у районах Берислава, Веселого, Токарівки, Садового, Білозерки Херсонської області та міста Херсон.

За інформацією повітряного командування “Південь”, 7 червня ППО повітряного командування "Південь" знищила 1 БпЛА "Орлан-10" та 1 ударний БпЛА “Ланцет”.

Ми повідомляли, що після підриву Каховської ГЕС військові РФ відійшли на 5-15 кілометрів від Дніпра на лівобережжі Херсонщини. Проте не припинили обстрілів правого берега і безпосередньо під час евакуації. 

Раніше речниця Оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк зазначала, що підрив Каховської ГЕС російські військові планували давно. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ