Підтримати нас

Окупаційні війська посилюють тиск на Дніпровському напрямку: штурми біля Кринків та острова Нестрига 

30 травня 2024 12:39
283
Поширити:
Фото: Генштаб ЗСУ

Ситуація на Дніпровському напрямку загострюється. Упродовж 29 травня окупаційні війська 6 разів штурмували позиції ЗСУ біля села Кринки на лівобережжі Херсонщини та 1 – біля острова Нестрига в дельті Дніпра. 

Про це в коментарі «Вгору» повідомив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук.

Він зазначив, що село Кринки Херсонської області повністю зруйноване: 

“Це ускладнює роботу морпіхів на лівому березі”, – додав Плетенчук.

Щодо висадки військових РФ на острові Нестрига ситуація уточнюється: 

“Інформації про те, що (ред. окупаційні війська) мали успіх немає. Армія РФ посилила тиск практично по всій лінії бойового зіткнення на нашій операційній зоні. Так само і на Оріхівському напрямку”, – проінформував речник.
  • Начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук повідомив, що російські військові не намагаються повернути під свій контроль острови у дельті Дніпра. Наразі у них немає на це часу та ресурсів.
  • В інтерв'ю LB.ua два командири зазначили, що утримувати плацдарм у селі Кринки на лівобережжі Херсонщини українським військовим складно, адже там ніде ховатися. Допомагають дрони різних типів та артилерійський вогонь із правобережжя. Але суттєво розширити плацдарм майже нереально, бо неможливо перекинути бронетехніку.
  • Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив про те, що ЗСУ вдалося просунутися в районі селища Велетенське Херсонської області та встановити контроль над островом Нестрига на Дніпрі.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів