Підтримати нас

Оголосили підозру жителю Микільського на Херсонщині: допомагав проводити незаконний референдум

22 липня 2024 20:57
234
Поширити:
Фото: ЦЖР

Слідчі Служби безпеки України повідомили про підозру в колабораціонізмі жителю села Микільське Херсонської області, 51-річному Володимиру Юдіну. Він допомагав проводити незаконний референдум щодо виходу Херсонщини зі складу України та приєднання до Росії. 

Про це йдеться в тексті підозри.

За даними слідства, у вересні 2022 року чоловік став незаконним головою дільничної виборчої комісії (ДВК) №430, яку розташували в будівлях селищної ради та ліцею в Микільському.

Юдін набирав членів ДВК та організовував їхню роботу, облаштовував приміщення незаконно створеної дільниці. Також він агітував місцевих жителів брати участь у незаконному референдумі. Чоловік займався обліком “бюлетенів” і доставляв їх до окупаційної виборчої комісії Херсонської області, стверджують правоохоронці.

Йому загрожує від п’яти до десяти років позбавлення волі.

За даними Центру журналістських розслідувань, Володимир Юдін бувши законним старостою сіл Микільське і Понятівка Дар’ївської громади, очолив окупаційну адміністрацію Микільського.

  • З 23 по 27 вересня 2022 року під час захоплення Херсонської області окупаційна влада провела незаконний референдум щодо виходу зі складу України та приєднання до Росії. Але окупаційні виборчі дільниці були пусті, а представники нелегітимних комісій у супроводі російських військових обходили будинки місцевих жителів. Окрім цього окупаційні війська викрадали людей.
  • На засіданні Ради безпеки ООН засудили дії РФ і назвали цей референдум незаконним.
  • Уряд Великої Британії запровадив санкції проти Росії за псевдовибори на окупованих територіях України. Зокрема, під обмеження потрапили окупаційний голова Херсонської адміністрації Андрій Алексеєнко, а також голова незаконної виборчої комісії в Херсонській області Марина Захарова.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів