Підтримати нас

Оголосили підозру підряднику, який на замовлення Херсонської ОВА поставив неякісні укриття

13 серпня 2024 18:57
631
Поширити:
залізобетонне укриття
Залізобетонне укриття в Херсоні. Фото Олександра Корнякова, "Вгору"

Правоохоронці оголосили підозру 66-річному жителю Миколаєва, директору будівельної фірми, який на замовлення Херсонської ОВА виготовив 10 залізобетонних укриттів, що не відповідають встановленим стандартам.

Про це повідомили в поліції Херсонської області.

Зазначається, що у 2023 році директор уклав договір із Департаментом з питань цивільного захисту та оборонної роботи Херсонської обласної державної адміністрації щодо постачання 10 укриттів на суму 3 мільйони 860 тисяч гривень. Їх встановили, зокрема, на території Білозерки, яка майже щодня перебуває під обстрілами військ РФ. 

Під час проведення експертиз, було встановлено, що конструкції були виготовлені з бетону значно нижчої міцності, ніж виробник вказав у звітній документації, інформують у відомстві. 

Прокурори кваліфікували протиправні дії керівника будівельної організації як заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Зараз вирішується питання про обрання підозрюваному відповідного запобіжного заходу, йдеться в повідомленні.

  • У лютому 2024 року журналісти “Вгору” побували в укритті одного з Херсонських будинків на вулиці Європейській, його мешканці скаржилися на стан приміщення після ремонту. Там ми з'ясували, що за звітами ХМВА про облаштування найпростіших укриттів криються недоробки та незрозумілі витрати. Поточний ремонт виконувало ТОВ “НЬЮ БІЛД ІСТЕЙТ” за 1257743,73 грн.
  • Загалом в Херсонській області, за даними ХОВА, є майже 800 захисних споруд.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів