Підтримати нас

Офіс Президента: за відбудову окремих регіонів відповідатиме конкрета країна

Vgoru
Автор статті
28 квітня 2022 09:58
830
Поширити:

В Офісі Президента України прогнозують, що після закінчення військових дій кожен окремий регіон відновлюватиме якась конкретна країна.

Про це, зокрема, на телеканалі “Рада” розповів заступник керівника ОП Кирило Тимошенко. 

В тому числі планується залучити іноземних архітекторів, сказав він.

“Ми взагалі за те, щоб підключалися архітектори-іноземні. І ми це будемо робити. Тому ми і хочемо, щоб за кожен регіон відповідала конкретна країна. Це не стосується тільки будівництва, а стосується і архітекторів, і дизайнерів тощо”, – розповів Тимошенко.

Він також поінформував, що  що вже декілька країн зголосилися до такої роботи. Серед них – Велика Британія, яка виявила бажання відбудовувати Київ та Київську область. Також один з іноземних футбольних клубів зголосився відновлювати стадіон у Чернігові.

Для кращої координації такої роботи Міністерство регіонального розвитку створює каталог кожної окремої області. У такому каталозі буде не лише перелік пошкодженої інфраструктури, але й концепція того, як має виглядати регіон після його відбудови.

“Ми зараз робимо таке домашнє завдання для того, щоб країни розуміли, який це обсяг коштів. І будемо надавати їм по кожному регіону інформацію”, – пояснив Тимошенко.

При цьому, наголосив він, початковий етап цієї роботи виконується саме українськими фахівцями.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ