Підтримати нас

Офіс генпрокурора встановлює, який підрозділ армії РФ розстріляв військових у Кринках

Автор статті
09 квітня 2024 11:22
224
Поширити:
Фото: російські ЗМІ

7 квітня 2024 року в одному з телеграм-каналів з’явилося відео розстрілу військовими РФ трьох беззбройних полонених українських військовослужбовців. Зазначалось, що розстріл відбувся поблизу села Кринки Олешківської громади Херсонської області.

В ефірі телемарафону керівник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту Офісу Генпрокурора Юрій Бєлоусов розповів, що відео з вбивством полонених українських військових 6 квітня опублікували росіяни.

Він зазначає, що 7 квітня розслідування розпочали Головне управління Національної поліції й прокуратура Херсонської області.

"За цей час були проведені деякі невідкладні слідчі дії. Були проведені огляди у відкритих джерелах, були надані доручення до відповідних підрозділів ЗСУ, щоб вони підтвердили інформацію", – розповів Бєлоусов.
 За його словами, наразі триває розслідування, і відповідні служби перевіряють кілька підрозділів армії РФ на причетність до розстрілу. За попередньою інформацією, до розстрілу можуть бути причетні військові РФ з 328-го полку 104-ї дивізії ВДВ РФ.

"У тому телеграм-каналі окупантів, де вперше була така інформація, було згадано 345-й полк цієї ж дивізії. Тобто як мінімум два підрозділи наразі перевіряються. Ми перевіряємо також інші підрозділи РФ, які могли бути там у цей час", – додав Юрій Бєлоусов.
  • Начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк повідомила, що деталі встановлюються, тому що по відео важко ідентифікувати людей. Ситуація досліджується разом із правоохоронними органами. Так окупаційні війська намагаються тиснути всіма методами.
  • За попередніми даними, російські військові 328 полку 104 дивізії за наказом командира підрозділу Сергія Іштуганова розстріляли українських військових у Кринках на Херсонщині.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ