Підтримати нас

Стало відомо, хто ймовірно віддав наказ розстріляти українських військових у Кринках на Херсонщині  

Автор статті
08 квітня 2024 09:06
842
Поширити:
Фото: Evacation.info

Російські військові 328 полку 104 дивізії за наказом командира підрозділу Сергія Іштуганова розстріляли українських військових у Кринках на Херсонщині. 

Про це йдеться на сторінці Evacation.info.
 
Зазначається, що 328 десантний полк бере участь у боях за плацдарм ЗСУ у Кринках.
 
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що вбивство українських військових – порушення Женевської конвенції про поводження із військовополоненими та тяжкий міжнародний злочин. 

“Негайно звернувся з офіційними листами до ООН та МКЧХ, аби організації задокументували цей факт. Це має стати доказовою базою для трибуналу над злочинцями”, – додав Омбудсман. 
  • 7 квітня 2024 року в одному з телеграм-каналів з’явилося відео розстрілу російськими військовими трьох беззбройних полонених українських військовослужбовців. В описі відео зазначено, що події відбулись поблизу села Кринки Олешківської громади Херсонської області.
  • Начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк повідомила, що деталі встановлюються, тому що по відео важко ідентифікувати людей. Ситуація досліджується разом із правоохоронними органами. Так окупаційні війська намагаються тиснути всіма методами. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ