Підтримати нас

Військові РФ розстріляли українських військовополонених у Кринках на Херсонщині – прокуратура

Автор статті
07 квітня 2024 18:22
1,046
Поширити:
Фото: російські ЗМІ

7 квітня 2024 року в одному з телеграм-каналів з’явилося відео розстрілу російськими військовими трьох беззбройних полонених українських військовослужбовців. В описі відео зазначено, що події відбулись поблизу села Кринки Олешківської громади Херсонської області.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.



Зазначається, що на відео видно, як російський військовий кілька пострілів, ймовірно з автомата у нерухомих українських військових.

“Вкотре представники країни-агресора показово ігнорують положення Женевської конвенції щодо поводження з військовополоненими, що свідчить про підтримку таких дій найвищим командуванням російських збройних сил”, – пише прокуратура.

Згідно з отриманими даними прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.

  • Нещодавно в селі Кохани Голопристанської громади Скадовського району на лівобережжі Херсонської області знайшли тіла трьох чоловіків, вбитих російськими військовими. Ними виявились місцеві жителі Олександр Карпусь, Олександр Голенков і Микола Вознов.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ