Підтримати нас

“Нескорений Херсон”: відбувся онлайн показ фільму “Вгору”

06 червня 2024 21:21
347
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"/ Херсон 5 березня 2022 року

6 червня відбувся онлайн показ документального фільму “Вгору” "Нескорений Херсон" у межах кіноклубу Docudays UA.

“Рік тому наші журналісти фільмували все, що відбувалося в Херсоні. Стрічка охоплює події від 24 лютого 2022 року до підтоплення і звільнення міста” – сказала директорка «Вгору» Ілона Коротіцина.

За словами режисера фільму Устина Данчука, команда “Вгору” ставила за мету показати все, що відбувалося в Херсоні під час окупації та під час підриву Каховської ГЕС. І продемонструвати як героїчність містян, так і злочини російських окупантів.

Глядачі зазначали, що вони наче знову ненадовго повернулися до рідного міста й те, що без сліз дивитися фільм неможливо. 

Фотокореспондент “Вгору” Олександр Корняков розповів, що в Херсоні можна жити лише одним днем. Водночас він сказав, що сьогодні допомагає віра у перемогу.

Глядач Артем висловив подяку за те, що зняли фільм, який показує життя херсонців.

“Фільм дуже емоційний. Я був здивований, що показали мій рідний район. Я сам з Острова. Помітив, що люди зберігають позитив і це надихає”, – додав він.

Херсонка Катерина, яка пережила окупацію й дотепер продовжує жити в місті розповіла, що завдяки перегляду стрічки вдалося систематизувати всі події, які відбувалися у Херсоні з початку повномасштабного вторгнення РФ. 

“І правда, як сказав Устин, вдалося й посміхнутися. Я намагаюсь розповідати завжди хороші історії з Херсона, як у вас у фільмі про полуницю. Це фішка херсонців попри все страхіття яке відбувається, ми намагаємося щось хороше знайти. Фільм сильний” – зазначила глядачка.
  • «Нескорений Херсон» – це стрічка про роботу херсонських журналістів. З початку повномасштабного вторгнення кореспонденти «Вгору» фіксували все, що відбувалося в місті. Разом із херсонцями вони пережили захоплення обласного центру військовими РФ, мітинги, окупацію та звільнення рідного міста.
  • 19 травня документальний фільм “Нескорений Херсон” показали на регіональних каналах “Суспільного”. Стрічка увійшла до колекції фільмів Мережі DOCU/CLUB.
  • 5 березня у Києві на відкритті виставкового проєкту “Херсон: оптика протистояння” показували фільм  "Нескорений Херсон". Також його дивилися в Таллінні до дня звільнення Херсона, 11 листопада 2023 року. 11 серпня команда “Вгору” презентувала документальний фільм у Києві.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів