Підтримати нас

Не голосувати за Зеленського закликали українців представники інтелігенції

Автор статті
04 квітня 2019 01:00
413
Поширити:

Представники інтелігенції перед другим туром президентських виборів закликали громадян України не віддавати свої голоси за шоумена Володимира Зеленського, адже він є "несамостійним проектом олігарха-втікача" Ігоря Коломойського.

З таким закликом до українського народу представники інтелігенції звернулися у відкритому листі.

"Українські громадяни! Ми бачимо, як в суспільстві поширюється як епідемія, захват від сумнівного претендента на роль Верховного головнокомандувача ЗСУ. Артист В.Зеленський, якого багато хто помилково асоціює з вигаданим героєм серіалу "Слуга народу" Голобородько, всерйоз претендує на найвищу посаду Української держави. Що ж, це його право. А право людей - знати, хто ховається за цією театральною маскою", - цитує звернення Інтерфакс-Україна.

У посланні стверджується, що кандидат у президенти Зеленський - це "проект одіозного олігарха Ігоря Коломойського, який розікрав мільярди доларів ПриватБанку і втік до Швейцарії".

"За награбовані в Україні гроші олігарх спорядив на президентські вибори цілу низку кандидатів. Його мета - уникнути відповідальності і знову отримати можливість паразитувати на державному бюджеті ... Зеленський всім своїм способом життя, офшорами, інформаційним і бізнес-ресурсом залежить від Коломойського, його телеканалів, юристів, режисерів, політтехнологів. Він камуфлюється під образ правдоруба Голобородька з серіалу "слуга народу", а як пошкребти - реальний слуга корумпованого олігарха", - сказано у листі.

Тому, на їхню думку, медіа-ресурси Коломойського "активно" розкручують "кандидатів-маріонеток на кшталт" Зеленського і Олександра Шевченка".

Представники інтелігенції пишуть, що Зеленський, як кінопродюсер, згідно розслідуванням програми Схеми, "на п'ятому році війни заробляє чималі кошти в Росії" і отримує фінансування на свої проекти з бюджету держави-агресора.

Автори послання також вказують на те, що Зеленський "сміявся зі святих для українців речей: української мови, Томосу про автокефалію і навіть з України як такої, виставляючи її в образі порноактриси", і йому "жодного разу не прийшло в голову вибачитися за це перед українським народом".

"Замість цього він принижувався вибаченнями перед путінським катом Рамзаном Кадировим", - пишуть представники інтелігенції.

У листі також зазначається, що учасники "Студії Квартал 95 В.Зеленського" цинічно знущалися над людьми, які на Майдані ризикували життям, захищаючи європейський вибір України".

"Вибрати цю людину президентом - значить перетворити Україну в об'єкт глузувань для всього світу. Новітня історія вже знає, чим обернулося для Української держави та її обороноздатності правління посміховиська з олігархічної кліки Януковича. Не віддавайте свій голос "по приколу" за оманливу маску, маріонетку корупційного олігарха...Від вашого волевиялення залежить доля країни", - сказано в листі.

Лист підписали В'ячеслав Брюховецький, Юрій Буряк, Юрій Винничук, Петро Вольвач, Любов Голота, Богдан Горинь, Микола Жулинський, Олександр Ірванець, Тарас Компаніченко, Дмитро Ломачук, Надія Лук'яненко, Павло Мовчан, Раїса Недашківська, Микола Нестерчук, Володимир Панченко, Олександр Пономарьов, Михайло Ратушний, Ірен Роздобудько, Вадим Скуратівський, Кирило Стеценко, Микола Тимошик, Леонід Фінберг, Олена Фінберг, Микола Цимбалюк, Юрій Щербак та Володимир Яворівський.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ