Підтримати нас

Назвали причини вживати мигдаль

Автор статті
09 травня 2020 15:16
787
Поширити:

Мигдаль – це один із найпоживніших продуктів, який може бути частиною здорового та збалансованого раціону.

Він відрізняється високим вмістом вітамінів, мінералів, білка, клітковини та здорових жирів. Користь цих горіхів, особливо для зниження ваги та зміцнення серцево-судинної системи, підтвердили кілка великих досліджень, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Мигдаль знижує рівень “поганого” холестерину. Завдяки високому вмісту здорових (ненасичених) жирів, мигдаль допомагає нормалізувати рівень холестерину в крові людини, якщо його вживати в помірних кількостях. Дослідження свідчать, що кілька горіхів мигдалю щодня допомагають знизити рівень ЛПНЩ. Високий рівень холестерину – добре відомий фактор ризику серцевих захворювань.

Мигдаль допомагає знизити артеріальний тиск. Завдяки вмісту магнію, мигдаль може допомогти контролювати артеріальний тиск. Низький рівень магнію в організмі призводить до підвищеного ризику серцевих нападів, інсультів та ниркової недостатності.

Мигдаль допомагає знизити рівень цукру в крові. Горіхи містять багато білків, корисних жирів та клітковини, але мало швидких вуглеводів. Це робить їх ідеальною закускою для тих, хто страждає на діабет. Крім того, високий вміст магнію в мигдалі допомагає при метаболічному синдромі та лікуванні діабету 2 типу.

Мигдаль сприяє схудненню. Дуже багато дієт для схуднення включають в себе мигдаль. При великій кількості клітковини та білків, мигдаль практично не містить цукру. Також він містить поживні речовини, які роблять його надзвичайно ситним та підсилюють метаболізм.

Мигдаль містить багато антиоксидантів. Антиоксиданти допомагають захистити клітини від окислювального стресу, який може стати причиною запалень, передчасного старіння і навіть раку. Найбільше антиоксидантів міститься в шкірці мигдалю, тому краще його не очищувати.

Горіхи мигдалю є прекрасним доповненням до збалансованого раціону. Їх можна їсти сирими, смаженими, замоченими, або ж додавати їх у різну випічку.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ