Підтримати нас

"Наших вважають білорусами або росіянами" - українець про мексиканське життя

Автор статті
29 липня 2017 10:02
734
Поширити:

Українці можуть перебувати в Мексиці до трьох місяців за електронними дозволами. Місцеві жителі часто вважають їх росіянами чи білорусами.

Про це в своєму блозі розповідає українець Андрій Рижков.

"Під час конференції, присвяченій війні з Росією, студенти одного з місцевих вишів були відверто здивовані, дізнавшись про існування української мови. Відчувається емпатія до Росії. Вона, з одного боку, асоціюється з антиподом Сполучених Штатів, до яких тут ставлення неоднозначне, а з іншого, – видається спадкоємцем "капіталу симпатій" колишнього СРСР, омріяного соціалізму, якого завжди так прагнули в цьому куточку планети. Гарна новина полягає в тому, що ця ситуація зовсім не означає ворожої налаштованості мексиканців до українців"

Перед тим, як переїхати до Мексики, Андрій Рижков жив у Кореї.

"Спочатку здавалося, що час зупинився. Подібне враження складалося після динамічної Кореї, проте я й досі переконаний, що мексиканці ніколи нікуди не поспішають. Інший вимір для порівняння – це ціни на продукти. Якщо в Кореї один манго коштував 10 доларів, то тут можна купити кілограм екзотичних фруктів, заплативши лише 1 долар. А в штаті, де я живу, їх стільки, що за межами міста фрукти майже ніхто не збирає.

В Мексиці особливе ставлення до свого і чужого часу. В Мексиці не варто очікувати на пунктуальність, вважається абсолютно нормальним запізнитися на годину.

"Серед сучасних соціальних практик особисто мені видаються цікавими, наприклад, дитячі дні народження. Тут вони зазвичай тематичні, все залежить від бюджету батьків та від того, які мультфільми подобаються малечі. Ясна річ, дехто святкує вдома, але часто орендують спеціальні тераси (як правило, з басейном для дітлахів), куди запрошують багатьох гостей. Раніше я був в країні ацтеків лише в січні 2012-го. Найяскравіші враження з цим візитом пов'язані, мабуть, із фієстою, яку влаштувала родина моєї дружини в столиці Мексики Мехіко. Чи то з нагоди дня народження когось із родичів, чи то на радостях від нашого приїзду. На подвір'ї середньостатистичної мексиканської родини було близько 200 осіб. А згодом дружина якось розповідала, що того дня були присутні не всі".

 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ