Підтримати нас

Напередодні ухвалення ЄС безвізового режиму в Україні почали розігрувати "гомофобську" карту

20 березня 2016 17:30
191
Поширити:

Напередодні ухвалення ЄС безвізового режиму з Україною та квітневого референдуму в Нідерландах щодо асоціації Євросоюзу з нашою державою в Україні почали розігрувати "гомофобську" карту.

Спочатку один з активістів ЛГБТ-спільноти Богдан Глоба у статті з промовистою назвою "Нідерландський референдум та ЛГБТ в Україні – коли права стають вагомими" прямо пов'язав євроінтерграційне майбутнє нашої держави із забезпеченняи прав сексуальних меншин.

"В Угоді про асоціацію є низка положень щодо прав людини та протидії будь-якій дискримінації. І можна стверджувати напевно: українська влада усвідомила, що права ЛГБТ є цивілізаційним індикатором для Брюсселя. За прогресом саме у цій галузі слідкують найретельніше, щоби зрозуміти, чи Київ дійсно розділяє європейські цінності, а не імітує реформи".

У цьому зв'язку він обурився словами спікера парламенту Володимир Гройсман щодо перспектив виступив легалізації одностатевих шлюбів, які активіст назвав “спічем ненависті”: "…Ми з вами виступаємо за сімейні цінності… Не дай Бог, щоб це відбулося, ми ніколи це не будемо підтримувати…".

І ніби на замовлення після цієї статті буквально на рівному місці вибухнув “гей-скандал” у Львові. Спочатку група ЛГБТ-активістів з інших регіонів держави заявили про своє бажання пройтися маршем центральними вулицями міста. Після того, як на такі плани цілком прогнозовано негативно відреагували міська влада, церковні ієрархи та громадські діячі, “місто Лева” звинуватили у недотриманні прав сексуальних меншин та “неготовності” усієї України до асоціації Євросоюзом, про що відразу ж повідомили російські засоби масової інформації.

“Російський слід” у “гей-скандалі” став очевидним і після коментаря учасниці українських шоу Х-фактор та «Голос країни» росіянки Марія Кацевої, яка також завітала до Львова на конференцію представників ЛГБТ, передає Корупція.Стар. У своєму «Фейсбуці» росіянка обурилась подіям, що сталися у готелі «Дністер» (який пікетувала група активістів). Марія Кацева назвала Львів – містом нацистів і порадила не їздити до нього.

“Львов- город нацистов! Не ездите во Львов. Нечего там смотреть. Паукан сидит над городом и распускает на весь Львов свои нацистские нити, на которых гроздьями висят гопнички в черных куртках и масках, не знающие истории, не имеющие представления о правах человека, но при этом бьющие себя пяткой грудь и стремящиеся в Европу! Практически все от 90 года рождения и младше”.

Реакція західних політиків виявилася такою ж прогнозованою, як і реакція праворадикалів. Події у Львові засудили, зокрема, посол США в Україні та Міжнародна правозахисна організація Amnesty International, а кадри "гей-конфлікту" показали багато світових ЗМІ.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ