Підтримати нас

На концерті збирали гроші для Валі Крицак

Vgoru
Автор статті
17 березня 2016 14:00
653
Поширити:

Під час благодійного концерту “Херсон небайдужий” на підтримку херсонської  волонтерки Валентини Крицак, яка потребує лікування в зв’язку з онкологічною хворобою, зібрано 12 тис. 854 гривні і $ 100.

У концерті в залі музичного училища взяли участь провідні артисти і мистецькі колективи міста: солісти філармонії, оркестри музучилища та училища культури, вокальні ансамблі, молоді виконавці.
Глядачі стоячи аплодували феєричним виступам оркестру народних інструментів “Аркадія”, духового оркестру, співаків та поетів. Напевне, найемоційнішим стало виконання співачкою Оленою Фесенко пісні “Одна родина”, під час якої дехто з глядачів навіть танцював. До речі, Олена, професійний музикант, – волонтер Херсонського центру допомоги військовослужбовцям. Бо вирішила для себе, що так принесе більше користі країні.

У фойє працював невеличкий ярмарок, де можна було придбати книжки, сувеніри, кулінарію. Пропонували навіть  книжки з автографами таких відомих літераторів, як Марія Матіос, Сергій Жадан, Оксана Забужко. Ці раритети, шо були продані за 200 гривень кожний, передала для ярмарки зі своєї колекції одна з херсонських родин.

Нагадаємо, Валентина Крицак –  організатор перших в Херсоні акцій на підтримку євромайдану, одна із засновниць волонтерського руху в регіоні. У травні 2014-го, коли була дуже висока ймовірність вторгнення російських військ із Криму, Валентина Крицак організувала волонтерський пост в с. Салькове Генічеського району – одному з найближчих до кордону з півостровом.

Як розповіли члени ініціативної групи  з організації концерту, спочатку мали намір провести захід у більш скромному форматі. Але завдяки підтримці начальника управління культури Херсонської ОДА Світлани Думінської, керівництва  музучилища та  училища культури, артистів і художників, безлічі інших небайдужих людей, концерт став і масштабним, і дуже змістовним.

Координатор Херсонського обласного центру допомоги Збройним силам України Галина Уманець розповіла, що недавно волонтери були в гостях у Валі, яка  перебуває в реабілітаційному центрі в Чернігівській області: “Валентина тримається  бадьоро. Але до повного одужання ще дуже далеко. Необхідні й друга операція, і подальше лікування. Для цього потрібні дуже великі гроші. Допомагають і херсонці, і волонтери з інших міст – Києва, Миколаєва, Запоріжжя, Кривого Рогу,  які добре знають  Валентину”.

Нагадаємо, 27 і 28 лютого в Херсоні пройшов благодійний ярмарок на підтримку Валентини Крицак. Олена Фесенко розповіла про випадок, що трапився під час цього ярмарку і вразив її:

“До нас підійшов бездомний, що на проспекті Ушакова з пластиковим стаканчиком просив милостиню.  Коли ж розповіли, що проводимо ярмарок на підтримку людини, яка потребує допомоги, бездомний висипав у скриньку для пожертвувань весь вміст свого стаканчика”.

На тому ярмарку зібрано 20 097 грн. 11 коп. Крім того, 20 тис. грн. виділено на  лікування Валентини Крицак з міського бюджету Херсона. На найближчій сесії облради буде розглянуто питання про виділення з обласного бюджету 50 тис. грн.

А необхідно, як сказала Галина Уманець, тільки на невідкладні заходи – близько $ 30 тисяч.

Зараз ситуація така.

“Валя продовжує курс реабілітації опорно-рухового апарату, зокрема ніг, – написав  у Facebook херсонський священик і волонтер В’ячеслав Колесніков, який  спілкується з Валентиною Крицак та її родиною. Результати маленькі, але, найважливіше, що вони є... Далеко не всі клініки можуть і бажають братися за лікування Валентини... Філіал австрійської клініки у Києві розглядає питання лікування та вивчає медичні документи Валі. Також клініка із Туреччини надіслала запит.   Увесь цей час разом із Валентиною її мужній чоловік.

Побажаємо їм щастя та миру, а Валі скорішого одужання. Божих благословень.  Віримо, молимось, чекаємо”.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ