Підтримати нас

Наказував підлеглим жорстоко поводитись із цивільними на Херсонщині: 9 років ув’язнення отримав військовий РФ

20 червня 2024 18:55
208
Поширити:
Фото: Shutterstock

На Херсонщині 9 років ув’язнення отримав командир 15-го окремого загону спецпризначення “Вятич” федеральної служби військ нацгвардії РФ, який віддавав накази про жорстоке поводження з цивільним населенням та вчинення інших порушень законів та звичаїв війни.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

Прокурори в суді довели, що засуджений перебуваючи на території окупованої Іванівської територіальної громади на Херсонщині, віддавав накази на незаконне затримання цивільних жителів.

За його вказівкою у травні 2022, представники армії РФ силоміць незаконно затримали члена сім’ї голови селищної ради та помістили до захопленого приміщення відділу поліції.

Кілька годин росгвардійці вибивали з чоловіка інформацію, після чого відпустили. Те ж саме вони вчинили й з головою Старостівського округу та його родичем.

  • Служба безпеки України повідомила про підозри трьом військовим РФ, які вступили до незаконного збройного формування “Народна міліція”, що підпорядкована 1-му армійському корпусу РФ. Вони причетні до окупації Херсонської, Донецької та Запорізької областей.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів