Підтримати нас

СБУ повідомила про підозру трьом військовим РФ, що причетні до окупації територій трьох областей України

20 червня 2024 13:03
250
Поширити:
Фото: Pexels

Служба безпеки України повідомила про підозри трьом військовим РФ, які вступили до незаконного збройного формування “Народна міліція”, що підпорядкована 1-му армійському корпусу РФ. Вони причетні до окупації Херсонської, Донецької та Запорізької областей.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань. 

За даними розслідування, 38-річний Олексій Вишнивецький уродженець селища Бойківське Донецької області. Він обійняв посаду командира 2 протитанкового відділення, гранатометника протитанкового взводу.

40-річний Олександр Давидов, уродженець Донецька рядовий кулеметного відділення взводу вогневої підтримки 1 стрілецької роти.

38-річний Олексій Антонюк із Краматорська обійняв посаду гранатометника 1 стрілецького відділення 1 стрілецького взводу 1 стрілецької роти.

Вони брали участь у бойових діях проти ЗСУ поблизу населених пунктів Новоазовськ Донецької області, Приморське, Володимирівка, Приазовське, Якимівка, Степне, Високе та Урожайне Запорізької області та Салькове Генічеського району Херсонської області. 

Їм загрожує ув'язнення за статтями:

  • частина 2 стаття 111 КК України (державна зрада). Вона передбачає покарання від 15 років або довічне ув'язнення, з конфіскацією майна;
  • частина 1 стаття 258-3 КК України (створення терористичної групи чи терористичної організації). Передбачене покарання від 8 до 15 років ув'язнення, із конфіскацією майна або без такої;
  • частина 2 стаття 260 КК України (створення не передбачених законами України воєнізованих формувань або участь у їх діяльності), що передбачає покарання від 3 до 8 років із конфіскацією майна або без такої.
  • 19 червня Служба безпеки України заочно повідомила про підозру у веденні агресивної війни або агресивних воєнних дій 64-річному російському генерал-полковнику Ігорю Турченюку. Він – один із керівників окупації Херсонської області.
  • 8 червня СБУ заочно повідомила про підозру в порушенні законів та звичаїв війни уродженцю Краснодара (Росія), єфрейтору окремої бригади спеціального призначення Головного управління Генштабу РФ, Степану Суминіну. Він із безпілотника скинув вибухівку на чоловіка та жінку.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів