Підтримати нас

Військовий РФ отримав підозру: скинув вибухівку з дрона на двох жителів Херсонщини

08 червня 2024 13:12
236
Поширити:
Фото: ЦЖР/ Степан Суминін з батьками

8 червня СБУ заочно повідомила про підозру в порушенні законів та звичаїв війни уродженцю Краснодара (Росія), єфрейтору окремої бригади спеціального призначення Головного управління Генштабу РФ, 21-річному Степану Суминіну. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань. 

У матеріалі зазначається, що протягом 2023 року військові зазначеної бригади проводили диверсії та розвідку проти ЗСУ на правобережжі Херсонщини. Зокрема біля Веселого, Козацького, Одрадокам’янки, Миколаївки та на островах уздовж узбережжя Дніпра. 

12 травня 2023 року Суминін із безпілотника скинув вибухівку на чоловіка та жінку. Вони йшли вулицею Виноградна та провулком Спартаківський в селі Одрадокам’янка Бериславського району. 

Внаслідок цього 52-річний чоловік отримав осколкові поранення передньої черевної стінки, двох пальців правої кисті, правої гомілки та правої стопи.

Російському військовому загрожує ув'язнення від 8 до 12 років. 

  • Російському військовому заочно повідомили про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, що поєднане з умисним вбивством капітана буксира поблизу Голої Пристані Херсонської області.
  • Російські військовослужбовці вбили п’ятьох людей у двох селах Окупованої Херсонської області. Серед убитих двоє мирних жителів, окупаційна голова одного з сіл та двоє російських військових.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів