Підтримати нас

НАБУ отримало документи про $2 мільярди хабарів Партії регіонів

Vgoru
Автор статті
30 травня 2016 04:59
594
Поширити:

Екс-перший заступник голови СБУ Віктор Трепак передав до НАБУ документи, які підтверджують незаконні виплати Партією регіонів коштів низці колишніх та нинішніх високопосадовців.

Як повідомив Трепак в інтерв’ю виданню Дзеркало тижня, мова йде про так звану «чорну бухгалтерію» з виплатами на суму близько 2 мільярдів доларів.

«Серед фігурантів цих матеріалів – посадові особи найвищого рівня, міністри та керівники відомств, народні депутати, відомі політики, громадські діячі, представники міжнародних організацій, судді, у т.ч. найвищих судових інстанцій. Отримувачами хабарів були представники багатьох політичних партій – як провладних, так і опозиційних», – зазначив Трепак.

За словами Трепака, йдеться про тривалий період, який охоплює правління державою кількома президентами, складами уряду та парламенту. Він наголосив, що багато фігурантів сьогодні перебувають на високих державних посадах, керують відомствами, впливають на формування та реалізацію державної політики, контролюють провідні ЗМІ, ведуть активну політичну і громадську діяльність, заправляють економікою держави.

При цьому Трепак відмовився називати прізвища чиновників та політиків, які фігурують у документах, а також обставини, за яких ці люди отримували гроші. За його словами це може завадити слідству.

Директор НАБУ Артем Ситник підтвердив інформацію про отримання документів.

У листопаді 2015 року начальник Головного управління «К» СБУ генерал Віктор Трепак подав у відставку у зв’язку «з неможливістю виконання спеціальним підрозділом визначених законом завдань щодо протидії корупції та організованій злочинності через перебування на посаді генерального прокурора України Шокіна В.М.».

Петро Порошенко звільнив Трепака 14 квітня 2016 року, у день призначення нового складу Кабінету міністрів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ