Підтримати нас

На хустці з колекції українського бренду зобразили роботу, викрадену з херсонського музею

14 червня 2024 12:52
485
Поширити:
Фото: OLIZ

До благодійної колекції шовкових хусток “Викрадене мистецтво” українського бренду OLIZ додали хустку із зображенням роботи майстрині з Херсона Людмили Петрової, викрадену російськими окупантами із Херсонського художнього музею. 

Про це йдеться на сторінці музею. 

На твіллі (видовжена двостороння хустка, котру можна вдягати як хустку на шию, краватку, пояс, ремінь, прикрасу для волосся тощо) зобразили декоративний розпис Людмили Петрової “Волошки”, повідомили музейники. 

Майстриня дотримувалась старовинних традицій розпису, в основі якого – квітково-рослинні та квітково-пташині мотиви.

У дописі зазначили, що “Волошки”, як і багато інших її робіт, були викрадені російськими окупантами з Херсонського художнього музею перед втечею з міста у листопаді 2022 року. Чотири декоративних розписи Людмили Петрової наразі незаконно перебувають в окупованому Криму, в Центральному музеї Тавриди. 

  • У жовтні український бренд OLIZ випустив благодійну колекцію шовкових хусток “Викрадене мистецтво”. На них зобразили й твори, викрадені російськими окупантами з Херсонського художнього музею.
  • Український бренд аксесуарів OLIZ створив колекцію шовкових хусток, на яких зображені стародавні золоті прикраси, викрадені росіянами з Херсонського краєзнавчого музею.
  • В Києві на дванадцятому Міжнародному фестивалі «Книжковий Арсенал» представили хустки з колекції “Викрадене мистецтво”. На фестивалі можна було побачити хустку “Сарматське золото”, на якій зображені прикраси, що викрадені з Херсонського краєзнавчого музею. А також хустку, із зображенням сов-леопардів – із фрагментом розпису будинку української художниці Поліни Райко в Олешках на Херсонщині.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів