Підтримати нас

Чотири викрадені картини з Херсонського художнього музею зобразили на шовкових хустках

Vgoru
Автор статті
20 жовтня 2023 09:05
1,348
Поширити:

Український бренд OLIZ випустив благодійну колекцію шовкових хусток «Викрадене мистецтво», на яких зобразили чотири твори викрадені росіянами  з Херсонського художнього музею. 

Про це йдеться на сторінці Херсонського художнього музею.

Фото зі сторінки музею

“Ми відбирали найцікавіші мотиви, радились, які твори найкраще підійдуть для відтворення на хустках, із нетерпінням чекали перших результатів – і нарешті чотири викрадені окупантами роботи здобули нове життя на шовку”, – повідомили в дописі.

Усі твори, зображені на хустках, написали митці з Херсонщини: акварель Олексія Шовкуненка «Завод працює. Донецьк», полотно Володимира Чуприни «Іриси», декоративний розпис Людмили Вітковської «Біля дуба русалоньки мовчки дожидали…» та Віри Семенюк «Засвіт встали козаченьки». 

Кошти від продажу хусток компанія-виробник передає на різні благодійні цілі, серед яких і допомога пограбованому Херсонському художньому музею, ідеться в дописі.

Нагадаємо, працівники музею ідентифікували ще одне полотно французького художника з українським корінням Темістокля Вірсти, яку росіяни викрали минулого року.

Американські музейники завдяки супутниковим знімкам зафіксували мародерство росіян у Херсонському художньому музеї.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ