Підтримати нас

На “Книжкову арсеналі” представили хустки із зображенням викрадених творів із музеїв Херсона

01 червня 2024 19:59
241
Поширити:
Фото: OLIZ

В Києві на дванадцятому Міжнародному фестивалі «Книжковий Арсенал» представили хустки з колекції “Викрадене мистецтво”. На них зображені викрадені російськими окупантами твори з двох музеїв Херсона. 

Про це повідомляє Херсонський художній музей. 

На фестивалі можна побачити хустку “Сарматське золото”, на якій зображені прикраси, що викрадені з Херсонського краєзнавчого музею.

Скриншот зі сториз на сторінці OLIZ

Там представлена хустка, із зображенням сов-леопардів – із фрагментом розпису будинку української художниці Поліни Райко в Олешках на Херсонщині.

Фото зі сторінки OLIZ

Також на “Книжковому арсеналі” можна побачити хустки із зображенням творів, що викрали російські окупанти з Херсонського художнього музею. 

  • У жовтні український бренд OLIZ випустив благодійну колекцію шовкових хусток “Викрадене мистецтво”. На них зобразили й твори, викрадені росіянами з Херсонського художнього музею.
  • Український бренд аксесуарів OLIZ створив колекцію шовкових хусток, на яких зображені стародавні золоті прикраси, викрадені росіянами з Херсонського краєзнавчого музею.
  • Поліна Райко – художниця-самоучка в жанрі наївного мистецтва, яка з 1998 року й до смерті у 2004 розписувала власний дім в Олешках. Її будинок перебував під загрозою підтоплення через підрив армією РФ Каховської ГЕС у ніч на 6 червня 2023 року. Представник БФ ім. Поліни Райко Семен Храмцов 16 червня оприлюднив фотографії зруйнованого водою будинку. За його словами, у ньому збереглося близько третини робіт Райко, а внутрішні стіни обвалилися. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів