Підтримати нас

На Херсонщині за участь в організації та проведенні незаконного референдуму судитимуть правоохоронця

26 серпня 2024 15:50
426
Поширити:
Фото: Державне бюро розслідувань

У Херсонській області до суду скерували обвинувальний акт стосовно правоохоронця за фактом колабораціонізму.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.



За даними слідства, у вересні 2022 року чоловік брав участь в організації та проведенні незаконного референдуму щодо виходу зі складу України та приєднання до РФ окупованої території Херсонщини.

Він обійняв посаду окупаційного начальника служби безпеки у захопленому агропідприємстві в Білозерській громаді та агітував співробітників брати участь у незаконному “голосуванні”.

“У разі відмови погрожував невиплатою зарплати. Він також організовував пересування та облаштування так званої “виїзної виборчої дільниці” на території підприємства”, – зазначають у прокуратурі.

Наразі чоловік перебуває під вартою, де очікуватиме на вирок суду. 

Йому загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна, а також позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років.

  • 18 липня Державне бюро розслідувань та Служба безпеки України затримали у Херсоні експоліціянта, який брав участь в організації “референдуму” щодо приєднання території Херсонської області до РФ. За даними розслідування, до повномасштабного вторгнення військових РФ на територію України, чоловік працював в Одеському державному університеті внутрішніх справ. Він отримав незаконну посаду начальника Служби безпеки на захопленому комунальному підприємстві Агрофірма “Радгосп Білозерський”.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів