Підтримати нас

На Херсонщині підряд на будівництво укриття отримала фірма, яка фігурувала у кримінальній справі

09 липня 2024 07:50
253
Поширити:
Будівля школи у селищі Біла Криниця. Фото з соцмереж школи

У Білокриницькому опорному закладі загальної та середньої освіти у селищі Біла Криниця Херсонської області побудують укриття вартістю 62 мільйони гривень. 55 мільйонів 800 тисяч – кошти з державного бюджету, а 6 мільйонів 200 тисяч – з місцевого.

Про це повідомляє видання “Мост” з посиланням на договір, опублікований на порталі державних закупівель “Prozorro”.

Закупівлю проводили за процедурою відкритих торгів з особливостями, за правилами якої участь може взяти лише один учасник. У тендері взяла участь фірма з Донеччини – ТОВ “Автоінтерстрой”, яка й отримала цей підряд.

У матеріалі йдеться, що за даними ЗМІ, у 2017 році фірма фігурувала у кримінальній справі щодо розтрати бюджетних коштів. Її звинувачували у нечесній конкуренції та закупівлі будматеріалів за завищеними цінами.

Власником компанії є житель міста Краматорськ Олександр Шахматов, а керівником – Костянтин Селезньов, який у 2019 році балотувався у народні депутати України, а у 2020 році до Краматорської міськради.

У договорі вказано, що будівництво укриття триватиме до грудня 2025 року.

“До цього часу підрядник має вирити котлован, побудувати укриття, облаштувати систему опалення, водопостачання, каналізацію, вентиляцію, провести електрику, налаштувати протипожежну систему, облаштувати сонячну електростанцію та провести озеленення території”, зазначає видання.
  • Нещодавно стало відомо, що кошти з місцевого бюджету, які Херсонська ОВА спрямувала на відбудову школи та сільської ради у двох населених пунктах області, віддали компанії, що пов’язана з дружиною заступника голови ХОВА Антона Самойленка, відповідального за відбудову.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів