Підтримати нас

На Херсонщині фахівці мобільного флюорографа виявили 8 випадків туберкульозу

07 вересня 2024 15:50
252
Поширити:
Фото: Херсонська ОВА

Протягом серпня-вересня 2024 року жителі Кочубеївської громади Херсонської області мали можливість пройти скринінгове обстеження, що допомагає на ранніх стадіях діагностувати туберкульоз та інші захворювання.

Про це повідомляє Херсонська ОВА.

У дописі йдеться, що на мобільному флюорографі обстеження пройшли близько 480 людей. Ще 300 пройшли діагностику самостійно в лікарнях.

За результатами обстежень медики виявили 8 випадків туберкульозу, 1 випадок онкології дихальних шляхів та 29 випадків інших захворювань.

  • Раніше стало відомо, що мобільна аптека працюватиме у Бериславському районі Херсонської області. Її маршрут охоплює 52 населені пункти у Великоолександрівській, Високопільській, Кочубеївській, Борозенській, Калинівській, Милівській та Нововоронцовській громадах.
  • 2 серпня на території сімейної амбулаторії в одному із сіл Чорнобаївської громади Херсонської області запрацював аптечний пункт.
  • З 1 жовтня 2021 року до програми “Доступні ліки” додалися препарати для лікування психічних захворювань, таких як шизофренія, епілепсія, депресія, ПТСР, афективні та невротичні розлади.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів