Підтримати нас

На окупованій Херсонщині російські браконьєри виловлюють рибу з Азовського моря

Автор статті
10 квітня 2024 20:23
177
Поширити:
Фото: Державне агентство України з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм

У соцмережах з'явилося відео російського пропагандистського медіа про масштабний незаконний вилов водних біоресурсів на окупованій території Херсонської області, а саме в акваторії Азовського моря, поблизу Генічеська

Про це повідомило Державне агентство України з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм.

Зазначається, що загалом браконьєри виловили 35 тонн хамси, 186 кілограмів азовського калкана та 60 кілограмів глося. Рибу планують продавати на території окупованої Херсонщини та в регіонах РФ.

Азовський рибоохоронний патруль Держрибагентства оцінив збитки нанесені рибному господарству України, загальна сума склала понад 43 мільйони гривень (без урахування шкоди за незаконний вилов азовського калкана та глося). Поліція відкрила кримінальне провадження.

“Це лише один з багатьох випадків завданої шкоди окупантами в Азовському морі, загальний масштаб знищення цінної риби у водоймі набагато більший”, – пишуть представники агентства.
  • Нещодавно Медіаплатформа “Вгору” розповідала, що в окупованому Скадовському районі на Херсонщині російські військові разом із місцевими колаборантами масово вирубують дерева в посадках. Які потім продають або використовують для облаштування фортифікаційних споруд окупаційних військ.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ