Підтримати нас

На лівобережжі Херсонщини російські окупанти із місцевих жителів формують мобілізаційний резерв, – Гуменюк

Вгору
Автор статті
04 лютого 2024 14:56
562
Поширити:

На лівобережжі Херсонщини окупаційна влада силоміць нав’язує громадянство РФ і формує з місцевих чоловіків мобілізаційний ресурс.

Про це повідомила начальниця Об'єднаного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телеканалу FREEДОМ.

“На окупованих територіях розгортають додаткові контрольно-пропускні пункти, перевіряють документи, переводять людей насильно в російське громадянство. Відповідно, чоловіче населення в цьому випадку фактично автоматично переходить в категорію мобілізаційного ресурсу”, – зазначила Гуменюк.

За її словами, після того, як людина отримує російський паспорт всі її дані передають у пункт комплектування. Таким чином чоловік призовного віку фактично одразу ж стає одним із членів загону окупаційної “територіальної оборони”.

  • Раніше в ефірі Медіаплатформи “Вгору” Наталія Гуменюк прокоментувала особливий режим на кордоні між окупованими Кримом та Херсонською областю. За її словами, ці заходи спрямовані на те, щоб виявити своїх дезертирів, адже у військових РФ низький морально-психологічний стан та продовжити насильницьку паспортизацію і тим самим приховати мобілізацію. 
  • Також про мобілізацію на лівобережжі Херсонщини повідомляло ГУР. Наразі окупаційні сили зосередили увагу на фермерах призовного віку. Власники та працівники господарств у низці населених пунктів уже отримали листи про необхідність стати на військовий облік
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ